1.000 de euro din partea statului. Cine sunt tinerii care pot primi suma
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Tinerii români pot primi de la stat câte 1.000 de euro pe care să-i investească la bursă. Statul își dorește să motiveze generațiile viitoare să devină investitori la bursă.

Bani pentru tinerii români care vor să-şi ia startul în afaceri şi să investească. Statul îi susţine cu 1000 de euro ca primă motivaţie pentru cei aflaţi la început de drum.

Secretarul de stat Csilla Hegedus a precizat că 20 de mii de tineri vor putea să beneficieze de suma de 1.000 de euro, pentru a-i motiva să devină pe viitor investitori la bursă. „Am vrea să facem un proiect combinat în care să fie o parte educațională, respectiv să ajutăm în jur de 20 de mii de tineri să fie investitori la bursă și ne-am gândit – și spun acest lucru în prima vista, e un gând care se va modifica după consultări – să le oferim 1000 de euro ca un grant, dacă ei vor investi 1000 de euro la bursă. Ne-am gândit să fie în termen de patru ani, deci 250 de euro pe an, dar bineînțeles partea de educație și training trebuie să preceadă. Cred că vom contribui semnificativ la creșterea investitorilor care, după ce învață și după ce văd ce se întâmplă la bursă, după aceea, în primul rând, pot să atragă și pe alții”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel