11 SEPTEMBRIE. Detaliile exacte ale atacului de la World Trade Center
Autor: , Dana Mihai | Dată: 11 sep 2023, 10:56
11 septembrie este o dată care rămâne gravată în istorie din cauza unui eveniment tragic care a avut loc în Statele Unite ale Americii în anul 2001. Pe 11 septembrie 2001, teroriștii au atacat World Trade Center din New York City, precum și Pentagonul în Arlington, Virginia, folosind avioane comerciale deturnate.

Aceste atacuri teroriste au cauzat moartea a aproape 3.000 de oameni și au avut un impact semnificativ asupra societății americane și a politicii globale. Evenimentele de pe 11 septembrie 2001 au dus la o amplificare a eforturilor anti-teroriste la nivel mondial și la implicarea Statelor Unite în războaiele din Afganistan și Irak.

Data de 11 septembrie a devenit un simbol al rezistenței și rememorării victimelor terorismului, și este comemorată anual prin evenimente de amintire și ceremonii de omagiere în Statele Unite și în alte părți ale lumii.

Povestea evenimentelor din 11 septembrie 2001 este una tragică și complexă, și a avut un impact profund asupra lumii.

  • Dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști ai organizației extremiste Al-Qaeda, condusă de Osama bin Laden, au deturnat patru avioane comerciale în Statele Unite ale Americii. Iată cum s-au desfășurat atacurile:

  • Zborul American Airlines 11: La ora 8:46 dimineața, avionul American Airlines 11, un Boeing 767 cu 92 de pasageri la bord, a fost deturnat și a fost condus în World Trade Centerul din New York City. A lovit Turnul Nord al complexului la etajul 93, provocând o explozie devastatoare. Turnul Nord a luat foc, iar fumul și dărâmăturile au creat haos în jur.

  • Zborul United Airlines 175: La ora 9:03 dimineața, un alt avion, United Airlines 175, tot un Boeing 767, cu 65 de pasageri la bord, a fost deturnat și a lovit Turnul Sud al World Trade Center la etajul 77. Această a doua explozie a amplificat și mai mult teroarea și distrugerea.

  • Zborul American Airlines 77: La ora 9:37 dimineața, un alt avion, American Airlines 77, un Boeing 757 cu 64 de pasageri la bord, a fost deturnat și a lovit sediul Pentagonului în Arlington, Virginia. Impactul a provocat un incendiu masiv și a distrus o parte a Pentagonului.

  • Zborul United Airlines 93: Acesta a fost cel de-al patrulea avion deturnat în acea zi. Cu toate că inițial a fost direcționat spre Washington, D.C., pasagerii de la bord au aflat despre celelalte atacuri prin intermediul convorbirilor telefonice și au decis să se revolte împotriva teroriștilor. Avionul s-a prăbușit într-un câmp din Pennsylvania, la aproximativ 20 de minute de zbor de Washington, D.C., salvând astfel posibile alte victime.

Aceste atacuri au generat o reacție puternică din partea Statelor Unite și a comunității internaționale. Statele Unite au declanșat Războiul împotriva terorismului, au invadat Afganistanul pentru a înlătura regimul Taliban și pentru a-l captura pe Osama bin Laden, și ulterior au invadat Irakul în 2003.

11 septembrie 2001 a lăsat o amprentă profundă asupra societății americane și a politicii globale, schimbând cursul istoriei și generând o mai mare atenție și preocupare pentru amenințările teroriste la nivel mondial.

Articole similare

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Extragere Loto, 1 octombrie. Report uriaş la Joker

Duminica, 1 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto.


Top citite
Foto ilustrativ: Pexels.com

Principalul suspect în cazul asasinării lui Tupac Shakur, arestat după 27 de ani de la moartea rapperului

Foto: Facebook Nicusor Dan

Străzi Deschise – București, 30 septembrie - 1 octombrie. Programul activităţilor

Omega 3

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Tragedie în Brazilia. Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi

Sursă foto: Pexels

Cum trăiește o tânără de 21 de ani din Italia într-un castel vechi de 900 de ani. Palatul Sannazzaro are 45 de camere / video

Foto: Pexels.com

Şase persoane au murit într-un incendiu produs într-un club din Spania


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Și roboții pot deveni enervanți, la fel ca unii oameni

Un experiment de realitate virtuală arată că roboții...