2022 se anunţă a fi un an dificil pentru Turnul Eiffel
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Chiar dacă restricţiile s-au ridicat iar turiştii au revenit în Paris, 2022 nu se anunţă a fi un an bun pentru Turnul Eiffel. 

În pofida revenirii turiştilor, după doi ani de pandemie, Turnul Eiffel, cel mai celebru monument din Franţa, se pregăteşte pentru "un alt an dificil" în 2022, a explicat pentru AFP preşedintele societăţii care exploatează Turnul Eiffel (Sete), Jean-François Martins.

În prezent, Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi, la fel ca în vremurile bune. Graţie condiţiilor meteo favorabile, "vacanţele şcolare şi week-end-urile însorite au confirmat atractivitatea Turnului pe piaţa franceză şi cea europeană din apropiere", a subliniat Jean-François Martins.

Revenirea în forţă a vizitatorilor europeni (60% din totalul vizitatorilor) şi prezenţa bună a americanilor (17%) şi a celor francezi, care reprezintă o adevărată noutate (15%), sunt principalele tendinţe constatate după două închideri, cu o durată cumulată de un an, provocate de pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, creşterea vizitatorilor europeni şi francezi nu a compensat decât parţial absenţa "pieţelor îndepărtate", în special a vizitatorilor asiatici, susţine Martins. Potrivit acestuia, de la începutul anului şi până în prezent, Turnul Eiffel a primit 1,6 milioane de vizitatori şi, pe ansamblul anului 2022, vizează 5,5 milioane de intrări, ceea ce ar reprezenta cu 10% mai puţin decât în 2019, ultimul an de referinţă.

"Asta poate părea extrem de pozitiv, dar cele 10% care lipsesc sunt tocmai marja noastră", susţine Martins. Iar dacă deficitul din 2021 a fost mai mic decât se prognoza, graţie unui bun sfârşit de an, 43 de milioane de euro în loc de 70 de milioane de euro, după un deficit de 53 de milioane de euro în 2020, Sete "ar urma să aibă un alt an dificil din punct de vedere financiar în 2022", subliniază Martins.

"Această nouă situaţie deficitară va necesita, cel mai probabil, o nouă recapitalizare" din partea acţionarilor, este de părere preşedintele Sete, care speră în continuare că va veni un ajutor din partea statului.

Construit în 1887, Turnul Eiffel se confruntă cu o costuri exorbitante pentru cea de a 20-a campanie de vopsire, care vizează să îi redea culoarea originală în avanpremiera Jocurilor Olimpice din 2024. Însă, de la o notă de plată iniţială de 50 de milioane de euro, costurile au urcat la 92 de milioane de euro, anunţă Jean-François Martins, care adaugă că obiectivul rămâne în continuare terminarea operaţiunii de vopsire înainte de Jocurile Olimpice.

De peste 30 de ani, Franţa este principala destinaţie turistică mondială. În 2019, 90 de milioane de turişti internaţionali au vizitat Franţa, iar turismul a fost responsabil pentru 8% din Produsul Intern Brut al ţării. 

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer / Bon Jovi

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Elon Musk - Foto: Agerpres

Elon Musk, CEO-ul Tesla, dă startul unei călătorii surpriză la Beijing, potrivit unor surse

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

pixel