29 februarie 2024: Superstiții și tradiții. Ce trebuie să eviți în această zi specială
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Ziua de 29 februarie, o ocazie rară care revine în calendar o dată la fiecare patru ani, este cu adevărat specială și încărcată de semnificații.

Originea acestui demers se află în aspirația oamenilor de a cuantifica și marca în mod corespunzător trecerea timpului. Astfel, au fost elaborate calendarele. Acestea se împart în trei categorii principale: calendarul lunar, calendarul solar și o combinație a celor două.

Calendarul lunar se baza pe ciclurile de rotație ale Lunii în jurul Pământului, cu o perioadă medie de aproximativ 29,5 zile.

În contrast, calendarul solar se bază pe rotația Pământului în jurul Soarelui, cu un an astronomic având aproximativ 365,242 de zile.

Divergența dintre durata anului lunar și cea solară a generat discrepanțe în cadrul calendarului.

Pentru a corecta aceste discrepanțe, a fost introdus Calendarul Gregorian în 1582, în timpul pontificatului Papei Grigore al XIII-lea. Acesta a implicat eliminarea a zece zile din calendar pentru a ajusta anul calendaristic la cel astronomic. Adoptarea Calendarului Gregorian a fost implementată gradual în întreaga lume.

Superstiții în aceasta zi unică

În întreaga lume, inclusiv în România, se crede că într-un an bisect nu este recomandat să te căsătorești sau să divorțezi.

De asemenea, se spune că nu ar trebui să faci schimbări importante precum schimbarea locului de muncă, a domiciliului sau a culorii părului în acest an.

O tradiție mai puțin cunoscută este cea conform căreia femeile pot să-și ceară partenerii în căsătorie în ziua de 29 februarie.

Ca măsură de protecție împotriva ghinionului, se recomandă purtarea bijuteriilor din argint.

Ce trebuie să reţinem este însă că adăugarea unei zile suplimentare la fiecare patru ani este crucială pentru a menține coerența între timpul măsurat de calendar și timpul astronomic. 

Articole similare

Fațada principală a vechii Burse din Copenhaga s-a prăbușit

S-a prăbușit fațada principală a vechii Burse din...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel