A murit Olivia Newton-John. Celebra cântăreață și actriță avea 73 de ani
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 09 aug 2022, 08:01
A murit celebra cântăreață și actriță Olivia Newton-John, cunoscută pentru rolul din ”Grease”, la vârsta de 73 de ani.  

Mulți ani artista a luptat cu un cancer care la un moment dat a recidivat și se dedicase luptei împotriva acestei boli înființând o fundație pentru cercetarea unor noi metode de tratament.

În 1992, a fost diagnosticată prima dată cu cancer de sân și a suferit o mastectomie parțială, dar boala s-a întors după 21 de ani. Apoi, în 2018, vedeta a dezvăluit că are metastaze. În 2019, mărturisea în emisiunea „60 Minutes” că suferă de cancer în fază terminală şi că nu ştie cât i-a mai rămas de trăit.

„Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a anunțat John Easterling, soțul ei.

După primul diagnostic de cancer, Newton-John a devenit o militantă proeminentă în lupta anti-cancer, înființând Olivia Newton-John Cancer and Wellness Research Centre în Melbourne. Eforturile sale în acest domeniu au fost recunoscute de Regina Elisabeta a II-a, care a onorat-o cu titlul de „Dame” în 2020.

Artista era convinsă că va învinge boala și a cerut țării sale, Australia, să adopte legile statului american în care ea locuia, California, pentru a permite folosirea marijuanei în scopuri terapeutice.

Olivia Newton-John mărturisea că deși a avut momente de disperare, a avut „o carieră incredibilă” și nu are de ce să se plângă.

A concurat cu ABBA la Eurovision

Născută la Cambridge, Anglia, în 1948, Newton-John și familia ei au emigrat în Melbourne, Australia, când ea avea șase ani. Cu toate acestea, a rămas mândră de rădăcinile sale: tatăl ei a fost ofițer MI5 care a lucrat la proiectul Enigma la Bletchley Park în timpul războiului; bunicul ei matern a fost fizicianul Max Born, laureat al premiului Nobel, care a plecat din Germania nazistă în exil în Marea Britanie.

La 14 ani, Olivia Newton-John și-a început cariera de cântăreață profesionistă, înregistrând primul ei single în 1966 și primul ei album solo, „If Not For You”, în 1971.

În 1974, Olivia Newton-John a reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision. Cântecul ei, „Long Live Love”, s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu o altă piesă, în anul în care concursul era câștigat de trupa ABBA cu celebrul „Waterloo”.

Articole similare

Nicușor Dan a oprit apa caldă pentru a face economie

Municipalitatea a oprit centrala care furniza apa caldă...


Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole

Nicușor Dan a oprit apa caldă pentru a face economie

Municipalitatea a oprit centrala care furniza apa caldă...