„Abba: The Movie” a primit rating PG din cauza unor detalii controversate
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Filmul "Abba: The Movie" a fost reevaluat și clasificat cu ratingul PG (Ratingul PG ; Parental Guidance) din cauza unor „referințe sexuale ușoare” și a „limbajului”, potrivit British Board of Film Classification (BBFC).

Documentarul fictiv urmărește povestea unui DJ de radio care încearcă să obțină un interviu cu membrii trupei ABBA — Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad — în timpul turneului lor din Australia, din 1977.

BBFC a atras atenția asupra câtorva scene, inclusiv două în care membrii trupei își exprimă „amuzamentul trist” în legătură cu atenția presei asupra posteriorului Agnethei Fältskog, la doi ani după ce aceasta a câștigat premiul "Rear of the Year". De asemenea, consiliul a avertizat că unele persoane ar putea considera anumite expresii din film ca fiind „discriminatorii”.

După 47 de ani de la lansare, au fost emise noi recomandări pentru părinți, menționându-se utilizarea cuvintelor „sângeros”, „Dumnezeu” și „iad”, precum și o secvență din melodia trupei, "When I Kissed The Teacher".

BBFC a mai subliniat o conversație în care trupa face referire la zvonurile din presă despre comandarea unui „pat de catifea pervers”.

În plus, părinții sunt avertizați în legătură cu scenele în care se fumează și o discuție în care membrii trupei îi spun unui reporter că nu consumă droguri.

Despre ABBA

ABBA este una dintre cele mai cunoscute și de succes trupe pop din toate timpurile, formată în Stockholm, Suedia, în 1972. Numele trupei este un acronim format din inițialele prenumelor celor patru membri: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad (cunoscută și ca Frida). ABBA a câștigat notorietate internațională în 1974, când a câștigat concursul Eurovision cu melodia „Waterloo”, și a continuat să lanseze o serie de hituri globale în anii '70 și '80.

Printre cele mai cunoscute cântece ale ABBA se numără „Dancing Queen”, „Mamma Mia”, „Fernando”, „Take a Chance on Me”, „The Winner Takes It All” și „Super Trouper”. Stilul lor muzical este caracterizat de melodii pop ușor de recunoscut, armonii vocale puternice și producții elaborate, integrate adesea cu influențe din muzica disco și folk.

ABBA s-a bucurat de un succes comercial uriaș, vânzând peste 400 de milioane de albume și single-uri la nivel global, fiind una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie. Deși s-au despărțit oficial în 1982, muzica lor a rămas populară, fiind revitalizată în anii '90 și 2000 prin filme, musicaluri și compilații de albume. Musicalul „Mamma Mia!”, inspirat de melodiile trupei, a avut un succes internațional enorm, iar filmul din 2008 și continuarea sa au contribuit la păstrarea popularității ABBA.

După o pauză de aproape 40 de ani, ABBA a lansat în 2021 un nou album intitulat „Voyage”, alături de un spectacol digital inovator, „ABBA Voyage”, în care membrii trupei apar sub formă de avataruri digitale într-un concert live la Londra. Această revenire a fost primită cu entuziasm, marcând un nou capitol în cariera lor extraordinară.

ABBA continuă să fie o forță emblematică în muzica pop, influențând numeroși artiști și bucurându-se de un public intergenerațional.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel