Acces gratuit la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara. Cine beneficiază
Autor: Ema Apostu
Data publicării:
Muzeul Naţional de Artă din Timişoara anunţă că pe parcursul anului în care oraşul este Capitală Culturală Europeană oferă acces gratuit pentru mai multe categorii de public.

Din această lună, pensionarii vor avea intrare liberă la muzeu în a treia zi de miercuri din fiecare lună. Prima zi de vizitare gratuită este miercuri, 15 martie, când pensionarii pot intra la toate expoziţiile pe baza cărţii de identitate.

Cine mai poate intra gratuit

Tot în a treia zi de miercuri a fiecărei luni, publicul general va avea acces gratuit la expoziţiile temporare "Paul Neagu. O retrospectivă" şi "Victor Brauner: invenţii şi magie". În cazul în care ziua de miercuri coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat şi anunţat în consecinţă, precizează Muzeul de Artă.

"Pe lângă gratuităţile oferite copiilor şi elevilor, persoanelor cu handicap şi însoţitorilor lor, Muzeul Naţional de Artă Timişoara oferă intrare liberă unor noi categorii de public. Prin aceste schimbări se doreşte înlesnirea accesului la cultură, atragerea publicul larg şi fidelizarea vizitatorilor iubitori de artă. Persoanele care beneficiază de intrare liberă la MNArT conform noii grile tarifare sunt: angajaţii muzeelor de stat din România, ziarisţii români şi străini (presă scrisă şi media), profesorul/învăţătorul însoţitor grupurilor de elevi, profesorii de arte vizuale şi studenţii facultăţilor de arte plastice, membrii AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR şi angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş", precizează instituţia de cultură, potrivit Rador.

Validarea legitimaţiilor se face cu cartea de identitate sau alt document justificativ. Programul de vizitare la muzeu este de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00.

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri

Photo by kevin_hackert/Unsplash

Bloomberg: Airbus şi Rolls-Royce, aproape de un acord major cu Turkish Airlines


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel