Acces gratuit la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara. Cine beneficiază
Autor: Ema Apostu | Dată: 14 Martie 2023, 10:03
Muzeul Naţional de Artă din Timişoara anunţă că pe parcursul anului în care oraşul este Capitală Culturală Europeană oferă acces gratuit pentru mai multe categorii de public.

Din această lună, pensionarii vor avea intrare liberă la muzeu în a treia zi de miercuri din fiecare lună. Prima zi de vizitare gratuită este miercuri, 15 martie, când pensionarii pot intra la toate expoziţiile pe baza cărţii de identitate.

Cine mai poate intra gratuit

Tot în a treia zi de miercuri a fiecărei luni, publicul general va avea acces gratuit la expoziţiile temporare "Paul Neagu. O retrospectivă" şi "Victor Brauner: invenţii şi magie". În cazul în care ziua de miercuri coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat şi anunţat în consecinţă, precizează Muzeul de Artă.

"Pe lângă gratuităţile oferite copiilor şi elevilor, persoanelor cu handicap şi însoţitorilor lor, Muzeul Naţional de Artă Timişoara oferă intrare liberă unor noi categorii de public. Prin aceste schimbări se doreşte înlesnirea accesului la cultură, atragerea publicul larg şi fidelizarea vizitatorilor iubitori de artă. Persoanele care beneficiază de intrare liberă la MNArT conform noii grile tarifare sunt: angajaţii muzeelor de stat din România, ziarisţii români şi străini (presă scrisă şi media), profesorul/învăţătorul însoţitor grupurilor de elevi, profesorii de arte vizuale şi studenţii facultăţilor de arte plastice, membrii AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR şi angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş", precizează instituţia de cultură, potrivit Rador.

Validarea legitimaţiilor se face cu cartea de identitate sau alt document justificativ. Programul de vizitare la muzeu este de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00.

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels.com

Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Foto: Freepik

1.000 de euro din partea statului. Cine sunt tinerii care pot primi suma

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

Madonna a ȘOCAT la Vanity Fair Icons! A refăcut Cina cea de Taină / Foto Luigi & Iango

Madonna a ȘOCAT la Vanity Fair Icons! A refăcut Cina cea de Taină

Este efectul restricțiilor impuse de SUA

Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești


Cele mai noi articole

Interpretarea viselor. Cele mai comune

Cu siguranță nu există om care să nu fi avut cel puțin...

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

"River" este cel de-al doilea single extras de pe cel...

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Val de restricţii asupra aplicaţiei TikTok.