Ai reușit să nu faci Covid-19? E mai mult decât noroc: Avem o explicație a experților
Autor: Anca Murgoci
Data publicării:
Foarte multă lume a avut a avut Covid-19, dar există totuși persoane de care nu s-a prins coronavirusul. Și nu, nu este vorba doar de noroc. Haideți să vedem ce spun specialiștii!

Cea mai simplă explicație ar fi că „norocoșii”, oamenii care nu au făcut Covid-19, nu au avut interacțiuni cu persoane infectate. Dar este greu de crezut acest lucru din moment ce foarte multă lume a avut boala. În plus, mulți s-au protejat și tot au făcut Covid-19.

Datorită nivelului ridicat de transmitere comunitară, în special cu variantele extrem de transmisibile, cum ar fi Omicron, este foarte puțin probabil ca cineva care merge la serviciu sau la școală, socializează și face shopping să nu fi fost în imediata apropiere a unei persoane infectate cu virusul.

Există persoane care au experimentat niveluri ridicate de expunere, cum ar fi lucrătorii din spitale sau membrii familiei persoanelor care au avut Covid-19, care au reușit cumva să evite testarea pozitivă.

O teorie a motivului pentru care unii oameni au evitat infecția este că, deși sunt expuși la virus, acesta nu reușește să „stabilească” o infecție chiar și după ce intră în tractul respirator. Acest lucru ar putea fi cauzat de lipsa receptorilor necesari pentru ca SARS-CoV-2 să acceseze celulele.

Odată ce o persoană este infectată, cercetătorii au identificat că diferențele în răspunsul imun la SARS-CoV-2 joacă un rol în determinarea severității simptomelor.

Este posibil ca un răspuns imunitar rapid și robust să împiedice, în primul rând, replicarea virusului în număr mare. Eficacitatea răspunsului nostru imunitar la infecție este în mare măsură definită de vârsta și genetica noastră. Acestea fiind spuse, un stil de viață sănătos ajută cu siguranță. De exemplu, știm că deficitul de vitamina D poate crește riscul anumitor infecții. Somnul insuficient poate avea, de asemenea, un efect dăunător asupra capacității corpului nostru de a lupta împotriva agenților patogeni invadatori.

Oamenii de știință care studiază de ce apar forme severe de Covid-19 au identificat o cauză genetică în aproape 20% din situațiile critice.


Așa cum genetica ar putea fi un factor determinant în severitatea bolii, structura noastră genetică poate fi, de asemenea, cheia rezistenței la infecția cu SARS-CoV-2.

Dacă ați reușit să evitați Covid-19 până în prezent, este posibil să aveți imunitate naturală la infecția cu SARS-CoV-2 sau este posibil să fi fost... doar norocos.


Oricum ar fi, este rațional să continuăm să luăm măsuri de precauție împotriva acestui virus despre care știm încă atât de puține, scrie BBC.

VEZI ȘI: Cancerul poate fi prevenit printr-un obicei banal! Nu, nu e vorba de alimentația sănătoasă. Se face de două ori pe zi

Articole similare

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună

Monica Anghel a postat o poza pe Instagram împreună cu...


Top citite
Rapperul Travis Scott

Travis Scott vine în România! Cât a costat să cânte în Costinești

Captura Instagram

Delia a început să danseze de fericire pe TikTok: Vine băiatu

Captura Youtube

Dorian Popa a explicat de unde provine vorba "Hâtz Johnule". Totul a plecat din 1994

Captura Youtube

Vrei să te stabilești în Norvegia? Daniel Solheim a oferit informații pas cu pas

Captura Youtube

Cum se lucrează pe străzile din București în prag de alegeri

Captura Youtube

Ce este harm reduction. Dr. Alin Popescu: Este un concept foarte generos


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună

Monica Anghel a postat o poza pe Instagram împreună cu...

pixel