Alec Baldwin, judecat pentru omor prin imprudență. Ce pedeapsă riscă actorul
Autor: Alexandru Negrici
Data publicării:
În ciuda încercărilor avocaților săi de a anula procesul, actorul Alec Baldwin va fi judecat începând de marți sub acuzația de omor prin imprudență, după incidentul armat care a dus la moartea regizoarei de imagine Halyna Hutchins, în timpul filmărilor pentru westernul „Rust”, transmite duminică AFP.

Procesul, care va dura aproximativ 10 zile, se va desfășura la un tribunal din Santa Fe, New Mexico. Acesta vine ca o încheiere a dramei ce a început în octombrie 2021, incident pentru care Baldwin, în vârstă de 66 de ani, riscă până la 18 luni de închisoare.

În octombrie 2021, Baldwin repeta pentru o scenă folosind un revolver ce ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanțe oarbe. Însă unul dintre gloanțe era real, ceea ce a dus la o tragedie: moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins și rănirea regizorului Joel Souza. Accidentul, produs la un ranch din New Mexico, a șocat Hollywood-ul și a provocat apeluri la interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Hannah Gutierrez-Reed, specialista în arme a filmului, a fost condamnată în aprilie la 18 luni de închisoare pentru rolul său în acest accident, sentință la care a făcut apel. Ea ar fi fost cea care a plasat glonțul real în replica pistolului de epocă folosit de Baldwin. Procuratura a criticat neglijența sa extremă, menționând „eșecuri constante de securitate” pe platoul de filmare.

Tânăra, neexperimentată, a lăsat armele nesupravegheate și nu s-a asigurat că gloanțele din revolver erau cu adevărat oarbe, încălcând protocoalele industriei cinematografice. Cu toate acestea, acuzația nu a putut stabili cum a ajuns muniție adevărată pe platoul de filmare.

În cadrul anchetei, Baldwin a fost acuzat de comportament neobișnuit pe platourile de filmare. Procurorii au subliniat că presiunea exercitată de actor asupra echipei a compromis regulat siguranța, acuzându-l că „țipa în mod regulat” la toată lumea și că dorea să termine filmul mai repede.

Baldwin neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, însă procurorii afirmă că a „mințit în mod flagrant” în legătură cu comportamentul său pe platoul de filmare. În primul său interogatoriu la Poliție, actorul nu a afirmat că arma s-ar fi descărcat de una singură, această narațiune fiind dezvoltată abia mai târziu, în timpul unui interviu televizat.

O expertiză realizată de FBI a concluzionat că pistolul manevrat de Baldwin nu putea să tragă acel foc de armă fără o presiune pe trăgaci. Această expertiză este contestată de avocații lui Baldwin.

Întrerupte de acest incident tragic, filmările la „Rust” au fost în cele din urmă finalizate în statul Montana. Mathew Hutchins, soțul rămas văduv al Halynei Hutchins, a devenit producător executiv al filmului, renunțând la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiți.

Procesul care urmează să înceapă va fi un moment crucial pentru Baldwin și pentru industria filmului, oferind posibilitatea de a clarifica circumstanțele acestui incident tragic și de a stabili răspunderea celor implicați.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel