Alegeri Republica Moldova. Igor Grosu (PAS): Echipele europene de candidaţi au obţinut cel mai bun rezultat pe ţară
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Președintele PAS a declarat că partidul pe care îl conduce a obţinut, la alegerile locale organizate duminică în Republica Moldova, "cel mai bun rezultat pe ţară".

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, de guvernământ), Igor Grosu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce a obţinut, la alegerile locale organizate duminică în Republica Moldova, "cel mai bun rezultat pe ţară", transmite Agerpres.

El susţine că scorul electoral este bun în condiţiile în care a existat "un amestec fără precedent din partea unei ţări străine în treburile interne" ale Republicii Moldova.

"PAS a muncit într-o campanie dificilă, cu un amestec fără precedent din partea unei ţări străine în treburile noastre interne, cu bani murdari şi cu propagandă care a semănat neîncredere în societate. Kremlinul şi forţele pro-ruse au aruncat tot ce au putut în această campanie. Au mizat pe grupări criminale, dar şi pe forţe politice deghizate în pro-europene şi democrate. În ciuda acestor imixtiuni fără precedent ale unui stat străin, PAS şi echipele europene de candidaţi a obţinut cel mai bun rezultat pe ţară", a afirmat Grosu.

Igor Grosu: PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local



Liderul PAS a precizat că formaţiunea sa politică a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, din primul tur, în 244 de localităţi, iar în alte 153 candidaţii PAS au intrat în turul al doilea.

"PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local. Primarii PAS au obţinut sprijinul oamenilor pentru calea europeană în peste 390 de localităţi. 244 de primari PAS au câştigat din primul tur, iar 153 merg în turul doi ale alegerilor locale. În 19 raioane, PAS, echipa Europa, este în primul loc în susţinerea oamenilor. În Consiliul Municipal Chişinău vom avea o facţiune puternică. 20 de consilieri locali vor lupta pentru un oraş european. Îmi exprim recunoştinţa pentru fiecare vot acordat candidaţilor pro-europeni. Este nevoie să facem coaliţii pro-europene în cât mai multe raioane şi sate, să lucrăm împreună pentru ca toţi moldovenii să aibă condiţii mai bune de trai. Europa a câştigat în Moldova în majoritatea localităţilor. Acum este nevoie să ne apucăm de lucru şi să aducem cu adevărat nivelul european de trai acasă", a adăugat preşedintele PAS.

Cu toate acestea, PAS nu are după primul tur niciun primar în cele 11 municipii ale ţării, iar pentru turul al doilea s-a calificat un singur candidat la acest nivel, şi anume pentru primăria municipiului Ungheni.

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a obţinut un nou mandat



Igor Grosu consideră că primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, care a obţinut un nou mandat în urma primul tur al alegerilor locale de duminică, este un "reprezentant al Kremlinului, care, din păcate, a reuşit să se deghizeze puţin în pro-european", şi a afirmat că PAS nu va tolera nicio decizie care să submineze parcursul european al Republicii Moldova şi al Chişinăului.

"84.614 cetăţeni au votat pentru ca în Consiliul Municipal (CM) să avem o echipă PAS mai puternică. Cei 20 de consilieri PAS vor supraveghea, alături de societatea civilă, toate acţiunile din Primărie şi nu vor tolera nicio decizie care să submineze parcursul european. Vom vota şi vom propune proiecte bune pentru Capitală, dar vom fi cu ochii cu primarul pro-Kremlin şi pe orice hoţie pusă la cale de acesta. Cele 20 de locuri în CM înseamnă o mare responsabilitate şi un mandat de a sta cu ochii pe acest reprezentant al Kremlinului, care, din păcate, a reuşit să se deghizeze puţin în pro-european şi de a nu-i permite să facă hoţii şi să implementeze tot felul de aşa-numite proiecte care nu au nimic comun cu parcursul nostru european. Noi vom fi acolo prezenţi, vom fi vocali", a spus Grosu.

Ceban, fost socialist care a candidat acum din partea Mişcării Alternativa Naţională, al cărei preşedinte este, a fost susţinut de 132.802 alegători, respectiv 50.62% din totalul cetăţenilor care şi-au exercitat dreptul de vot în Chişinău.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel