Alimentele pe care trebuie să le evităm în perioada Postului Crăciunului. Mihaela Bilic: „Principalele greșeli sunt excesul de...”
Autor: , Andreea Cercel | Dată: 17 noi 2022, 22:51
Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi bune de urmat, în perioada Postului Crăciunului.

Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi extrem de bune, pe care toți creștinii trebuie să le urmeze în perioada Postului Crăciunului. Celebrul medic nutriționist spune că nu trebuie să cădem în capcana alimentelor grase, combinate greșit și prăjite, pentru că aceste obiceiuri nu vor face decât să ducă la acumularea kilogramelor în plus.

„Postul trebuie să fie un exercițiu al foamei. Noțiunea de post înseamnă insatisfacție pe plan alimentar. În momentul în care ești sătul, chiar dacă mănânci produse vegetale, ăla nu mai este post. Acesta trebuie să fie obiectivul și scopul unui post, să experimentezi senzația de foame și să vezi cum se comportă ființa ta și cine ești tu dacă nu ești satisfăcut cu mâncare. Foarte multă lume vede postul ca fiind o metodă prin care să-și șteargă păcatele, nu acesta e scopul postului, ci ne ajutăm organismul să ia o pauză de la tot ce înseamnă proces de digestie, metabolizare. Carnea consumă 75% din energia noastră vitală și e bine să uităm puțin de gustul bun a mâncării, ca să putem după cele 40 de zile de post să o redescoperim și, din nou, să ne bucurăm de ea la capacitate maximă. Exercițiul postului asta își propune: să redescoperim gustul mâncării prin lipsa ei, iar cantitatea trebuie să fie primul element pe care trebuie să-l avem în vedere.”, a declarat Mihalea Bilic, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Toată lumea mănâncă ulei din belșug”

Uleiul este principalul aliment pe care trebuie să-l îndepărtăm din alimentație, pe perioada postului, spune Mihaela Bilic.

„Industria alimentară ne pune la dispoziție toate alimentele în varianta lor de post. Nu ne umplem frigiderul, burta, nu mâncăm pe săturate și spunem că am ținut post, că nu este adevărat. Dacă scoți produsele de origine animală, ele au cea mai mare capacitate de sațietate, dar când mănânci doar făinoase, nu ai cum să te saturi. Toate aceste produse făinoase și zahărul produc variații ale glicemiei, iar aceasta ne dă nouă senzația de foame. Suntem mult mai fragili și mai instabili din punct de vedere al sațietății și, din păcate, în post, principalele greșeli sunt excesul de grăsimi vegetale. Toată lumea mănâncă ulei din belșug, uitând că postul la origini avea zile fixe în care era dezlegare la ulei și la vin. Nu se mănâncă în fiecare zi ulei, pentru că atunci religia spune că mâncarea are prea mult gust și nu se mai poate numi post. Ar fi bine să nu mâncăm prăjeli, ulei în cantități mari, pentru că combinația dintre făinoase și ulei este cea mai ușor de transformat în grăsime de rezervă și în kilograme în plus.”, a continuat ea. 

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole