Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Trupa Talisman a lansat piesa "Atât de singur" în 1997 la Festivalul Cântecului de Dragoste unde au câștigat premiul de popularitate.

Tot în 1997 au susținut recitalul la Cerbul de Aur și la Festivalul de la Mamaia, iar în 1998 Talisman a fost desemnată formația anului.

Alin Oprea a povestit că sursa de inspirație pentru această piesă a fost o poveste reală și tristă, trăită în perioada adolescenței. În clasa a 10a cântărețul s-a îndrăgostit de Adina, iar cei doi au hotărât să plece la mare, durerea a venit în momentul în care artistul s-a urcat în tren, iar ea nu a mai venit. Abia când s-a întors de la mare a aflat de la mama fetei că Adina murise, pierzând lupta cu o boală incurabilă.

"Am pus în piesa "Atât de singur" toată durerea adunată în ani de zile, dar și toată dragostea. Mama ei mi-a dat un bilet în care Adina a scris atât: "Iartă-mă că nu te-am putut însoții în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale/A trebuit să plec departe, în umbre reci/Nu te voi mai lăsa niciodată de acum atât de singur". Doi ani de zile am ținut acest bilețel, dar îmi provoca multă durere.

În primă etapă am vrut să compun o melodie cu numele "Umbre Reci", iar spre final am denumit piesa "Atât de Singur". Am realizat după că inițial nu o să rămân niciodată singur, că ori de câte ori am nevoie de sprijin ea o s-o facă de acolo de sus. Acum dacă ar fi să denumesc pentru a 3a oară această melodie aș pune "Niciodată Singur", pentru că piesa are un mesaj optimist. Durerea a dispărut din această melodie", a explicat Alin Oprea, la 40 de Întrebări cu Denise Rifai.

Alin Oprea a vorbit și despre acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse de către trupa Elita 5 cu referire la piesa "Atât de Singur"

"Prima dată am cântat această piesă în perioada studenției, am cântat prima dată această melodie cu formația Compact, nici măcar cu Talisman, în 1992-1993, după care am lansat-o cu Talisman în 2006. Nici nu știam că există formația Elita 5, am fost înformat că ei cântau această melodie într-o formă foarte precisă după ceea ce am compus noi, ca și tonalitate, desigur, versurile erau în limba lor, dar am aflat asta în momentul când a apărut Youtube.

Există dovada că melodia a fost compusă de mine, nu i-am dat în judecată, nu le-am interzis s-o cânte, pentru că o cântă foarte bine și nici nu intra în conflict de interes pentru că noi o cântam în România, iar eu în Albania, să fie sănătoși și s-o cânte bucuroși."

Articole similare

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Slash a confirmat că Guns N' Roses "încearcă" să facă un...

Jennifer Lopez și Ben Affleck trăiesc vieți atât de separate

Jennifer Lopez și Ben Affleck trăiesc vieți atât de...


Top citite
FOTO: Instagram, @britneyspears

Britney Spears își revine după accidentare și dezvăluie detalii despre o vacanță sălbatică în Mexic /video

Foto: Pixabay

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

Captura Facebook

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Sursa: captură Youtube Leo Messi

Șervețelul istoric pe care Barcelona a semnat cu Messi se vinde la licitație pentru 762.400 de lire sterline

Îmbătrânirea populației în Europa devine o oportunitate de afaceri pentru investitori/Freepik

Îmbătrânirea populației în Europa devine o oportunitate de afaceri pentru investitori

Will Smith dezvăluie cum Bad Boys 4 a trebuit să se "filmeze în jurul" burticii gravidei Vanessa Hudgens / Facebook

Will Smith dezvăluie cum Bad Boys 4 a trebuit să se "filmeze în jurul" burticii gravidei Vanessa Hudgens


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Slash a confirmat că Guns N' Roses "încearcă" să facă un...

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

Află în articol ce substanțe chimice care se găsesc în...

pixel