Amiralul-BOMBARDIER. Fostul șef al marinei germane mai lansează o torpilă: Intrarea Ucrainei și Georgiei în NATO ar fi o GREȘEALĂ
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul șef al marinei germane, Kay-Achim Schönbach, a făcut câteva remarci care mai dau o lovitură la temelia, și așa șubredă, a parteneriatului germano-ucrainean, dar afectează, implicit, și coeziunea europenilor.

Fostul șef al marinei germane a fost înregistrat făcând comentarii cu privire la respectul pe care Putin ar trebui să-l primească din partea europenilor.

Schönbach a cerut să fie demis la câteva ore după declarațiile sale de sâmbăta trecută, făcute în India.

Opiniile sale au făcut furori la nivel internațional vice-amiralul pledând pentru mai mult respect față de președintele rus Vladimir Putin. ”E ușor să-i acorzi respectul pe care îl cere, și pe care probabil îl merită” spunea oficialul.

În plus, oficialul a ținut să clarifice că peninsula Crimeea va rămâne parte a Rusiei pentru totdeauna. ”Peninsula Crimeea a dispărut, nu se va întoarce, acesta este un fapt”.

Schönbach nu s-a oprit aici

Potrivit acestuia, Georgia îndeplinește condițiile de intrare în NATO, dar nu ar fi ”inteligent” să fie primită în acest moment. ”E un lucru inteligent să primești (Georgia) ca membru NATO? Nu, nu e!”

Ucraina, în schimb, nu îndeplinește condițiile „pentru că o parte a țării a fost ocupată de o altă țară”, a mai declarat Schönbach.

Schönbach a mai spus că, fiind creștin catolic, se simte mai aproape de Rusia ortodoxă, deși Putin este ateu, oficialul adăugând că Europa și UE au mai multe în comun cu Rusia decât cu China.

Schenbach era în fruntea marinei germane din martie anul trecut și a fost nevoit să se retragă după scandalul generat de declarațiile sale despre Putin și conflictul din Ucraina, scrie publicația Augengeradeaus.

De menționat că, înainte de a demisiona, Schenbach a fost chemat la Ministerul german de Externe pentru o „discuție explicativă” cu el . Ministerul Apărării a vorbit despre necesitatea unor scuze publice.

După aceea, Schoenbach și-a cerut scuze pe Twitter pentru remarcile sale despre Ucraina . În apărarea sa, el a scris că declarațiile sale la think tank-ul indian reflectau mai degrabă o opinie personală decât o poziție oficială.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri...

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Jon Bon Jovi „nu a fost atât de impresionat” de „Livin'...

pixel