Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. Iohannis a semnat decretul
Autor: radiodcnews Team | Dată: 31 oct 2022, 19:25
Angel Tîlvăr a fost numit în funcția de ministru al Apărării.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, transmite Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Apărării va avea loc, luni, la ora 20:30, la Palatul Cotroceni.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, nominalizarea senatorului Angel Tîlvăr în funcţia de ministru al Apărării. Tot luni premierul Nicolae Ciucă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Angel Tîlvăr.

Cine este Angel Tîlvăr

Din iunie 2022, Angel Tîlvăr conduce Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. El este senator PSD, ales în circumscripția electorală nr. 41 Vrancea. 

Din 2004 a intrat în Parlament, mai întâi ca senator, apoi a avut trei mandate de deputat, iar, din 2020, este, din nou, senator. De loc este din Urechești, Vrancea, este căsătorit și are un copil. Este doctor în științe umaniste și a fost profesor din 1985 până în 2008, conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților.  

A urmat post universitar cursurile Colegiului Național de Apărare, pe ale Academiei Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, dar și pe ale Institutului Diplomatic Român. 

Vasile Dîncu și-a dat demisia: I-a mulțumit lui Nicolae Ciucă, a dat vina pe Klaus Iohannis

Reamintim că în 24 octombrie 2022, și-a dat demisia și Vasile Dîncu de la Apărare motivând neînțelegerile cu președintele Klaus Iohannis. 

"Domnului Prim Ministru al Guvernului României, Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022” a scris Vasile Dîncu, ministrul demisionar al Apărării, pe Facebook. 

Marcel Ciolacu a reacționat rapid

”Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO” a reacționat Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe Facebook. 

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a luat act de demisia dlui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărarii. Vom reveni cu detalii privind asigurarea interimatului” a anunțat atunci Guvernul, prin biroul de presă. Vezi mai mult AICI.

Articole similare

Cancelarul german îl pune la punct pe Vladimir Putin

Cancelarul german Olaf Scholz l-a avertizat vineri pe...

Prigojin amenință că se retrage din Ucraina

Liderul grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni...


Top citite
Irinel Columbeanu: Am fost nebun pentru că am făcut un Reality-Show care mi-a distrus averea

Irinel Columbeanu: Am fost nebun pentru că am făcut un Reality-Show care mi-a distrus averea

Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

L-am întrebat pe ChatGPT dacă inteligența artificială poate distruge omenirea

L-am întrebat pe ChatGPT dacă inteligența artificială poate distruge omenirea

STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu / Photo by Văn Thắng

STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu

"Creionul lui Hitler" va fi vândut cu până la 80.000 de lire sterline la o licitație în Marea Britanie

"Creionul lui Hitler" va fi vândut cu o sumă colosală

Photo by Black ice

Descoperă cum poți calcula Numărul Vieții de Dragoste conform numerologiei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cum să fii mai empatic. 5 sfaturi care te-ar putea ajuta

Ce este empatia și de ce e bine să fii empatic. Iată 5...

STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu

Potrivit cercetătorilor, diferența de vârstă în cuplu...