Anglia, echipa cu cel mai valoros lot de la Cupa Mondială 2022
Autor: , Elena Didilă | Dată: 22 noi 2022, 11:07
Anglia este selecţionata cu cel mai valoros lot de la Cupa Mondială 2022, iar internaţionalul englez Jude Bellingham se află în fruntea unei liste cu peste 800 de jucători, arată un studiu realizat de grupul elveţian de cercetare CIES Football Observatory.

Potrivit acestui studiu, lotul de 26 de jucători al Angliei este evaluat la puţin peste 1,5 miliarde de euro, ca valoare de transfer, iar Bellignham, în vârstă de 19 ani, este cotat la 202 milioane de euro, fiind cel mai valoros dintre fotbaliştii prezenţi la turneul final din Qatar.

Jucătorul echipei Borussia Dortmund, considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători din lume, a marcat unul dintre golurile Angliei în victoria obţinută în faţa Iranului (6-2), luni, în Grupa B a competiţiei din Qatar.

Brazilia ocupă locul secund pe această listă, cu o valoare de transfer de 1,45 miliarde de euro, iar Vinicius Junior, atacantul lui Real Madrid, este considerat cel mai valoros jucător brazilian, cu o cotă de 200 de milioane de euro.

Pe poziţia a treia se află Franţa, cu un lot evaluat la 1,34 miliarde de euro, dominat de starul lui PSG, Kylian Mbappe, a cărui valoare de transfer se ridică la 185 de milioane de euro, conform studiului.

Primele trei clasate sunt urmate de Spania (1,2 miliarde de euro), Portugalia (1,15 miliarde euro) şi Germania (1,02 miliarde euro).

Tehnica statistică utilizată în studiu pentru a construi modelul a fost regresia liniară multiplă, cu taxe plătite de cluburi ca o variabilă independentă, subliniază Reuters.

Eşantionul cuprinde peste 2.000 de tranzacţii ale jucătorilor transferaţi de la cluburi din cele cinci mari ligi europene, începând din iulie 2012 şi până în noiembrie 2021.

Valoarea totală a selecţionatelor participante la Cupa Mondială 2022 a fost estimată la 15 miliarde de euro.

Într-o altă analiză, realizată de compania de asigurări Lloyd's - susţinută de Centrul pentru economie şi cercetare în afaceri - echipele au fost clasate pe baza valorii colective asigurabile a jucătorilor lor.

Echipa Angliei ocupă şi aici primul loc pe listă, cu o valoare asigurabilă estimată de 3,17 milioane de lire sterline, urmată de Franţa (2,66 miliarde de lire sterline) şi Brazilia (2,56 miliarde de lire sterline).

Lloyd's a precizat că estimarea valorii asigurabile cuprinde o varietate de măsuri precum salariile, sponsorizarea, vârsta şi poziţia pe teren.

Folosind această metodologie pentru a pronostica modul în care se va derula CM 2022, Lloyd's a prezis că Anglia, campioana mondială din 1966, se va clasa pe primul loc în Grupa B, iar apoi va învinge în fazele următoare Senegalul, Franţa, Spania şi Brazilia.

Jude Bellingham a fost considerat jucătorul cel mai asigurabil, urmat de Kylian Mbappe şi de Vinicius Junior.

Articole similare

Top citite
Irinel Columbeanu: Am fost nebun pentru că am făcut un Reality-Show care mi-a distrus averea

Irinel Columbeanu: Am fost nebun pentru că am făcut un Reality-Show care mi-a distrus averea

Gina Pistol și Smiley

Nunta anului. Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit

Fotografie de la Jeswin Thomas, Pexels

A fost dezvăluită ultima teorie a lui Stephen Hawking

Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

Serghei Mizil și Miron Cozma: Ne-am cunoscut la pușcărie

Metoda prin care scade colesterolul și se reduce semnificativ riscul de accident vascular

Nicole Cherry şi Juno, câştigătorii celei mai noi ediţii Te cunosc de undeva!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cum să fii mai empatic. 5 sfaturi care te-ar putea ajuta

Ce este empatia și de ce e bine să fii empatic. Iată 5...

STUDIU: Care este diferența de vârstă ideală în cuplu

Potrivit cercetătorilor, diferența de vârstă în cuplu...