Antony Blinken cântă la chitară într-un bar din Ucraina. Piesa? Neil Young - Rockin` in the Free World (Cântând în lumea liberă) /video
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a trimis un mesaj pentru Ucraina și pentru lumea întreagă într-un bar din Kiev, interpretând o melodie clasică a cântărețului Neil Young.

Blinken a efectuat o vizită neașteptată în capitala Ucrainei, răvășită de război, în această săptămână, ca un semn de continuare a sprijinului pentru aliatul SUA în contextul intensificării atacurilor cu rachete ale Rusiei. Marți, el a urcat pe scena unui bar din subsol numit Barman Dictat pentru a interpreta alături de o trupă numită 19.99, scrie The Independent.

Melodia? "Rockin' in the Free World" de Neil Young.

Înainte de a urca pe scenă, Blinken a spus mulțimii de la bar că recunoaște că forțele ucrainene și cetățenii suferă încă și a promis sprijin din partea SUA și a lumii.

"Soldații dvs., cetățenii dvs. - în special în nord-est, la Harkiv - suferă enorm. Dar trebuie să știți - trebuie să știți - că Statele Unite sunt alături de dvs., atât de mulți din lume sunt alături de dvs. Și luptați nu numai pentru o Ucraina liberă, ci și pentru lumea liberă. Și lumea liberă este, de asemenea, alături de dvs.", a spus el.

După interpretare, solistul trupei, Dmitry Temnyi, a spus agenției Reuters că a fost impresionat de abilitățile lui Blinken la chitară.

"A cântat bine", a spus Temnyi.

Diplomatul american este bine cunoscut în jurul capitalei americane ca un muzician amator care nu ezită să interpreteze în public atunci când este în dispoziție. Abilitățile lui Blinken la chitară au atras atenția la sfârșitul anului trecut, când a apărut un videoclip cu el alături de o trupă la sediul Departamentului de Stat, unde a interpretat o melodie a lui Muddy Waters la lansarea Inițiativei de Diplomație Muzicală Globală a SUA.

El a mai lansat și muzică proprie pe Spotify sub numele de "ABlinken".

În 2021, el a spus revistei Rolling Stone că deține "șase sau șapte" chitare și și-a amintit de experiențele de a cânta alături de mai mulți luminători ai rock-ului, inclusiv cântăreața-compozitoare Aimee Mann și bateristul/cântărețul de la Husker Du, Grant Hart, care a decedat.

Articole similare

Massive Attack și concertul lor revoluționar pentru mediu

Massive Attack, legendara trupă de trip-hop din Bristol,...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...


Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel