Ants From Up There de Black Country, New Road poate cel mai bun album al anilor 20
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Trupa post-punk experimentală Black Country, New Road se afla într-o situație dificilă. Debutul lor, „For the first time”, a fost adorat de fani și critici deopotrivă, lăsând publicul cu așteptări imense pentru materialul următor. Din fericire, oamenii din Black Country, New Road nu numai că au satisfăcut aceste așteptări, dar le-au și depășit cu mult cu cel de-al doilea album, „Ants From Up There”

„Ants From Up There” nu este o încercare de a replica succesul formulei sonore de pe „For the first time”. În schimb, albumul reprezintă o evoluție artistică îndrăzneață, o metamorfoză sonică superbă. Abandonând parțial influențele math-rock și din estul Europei care au definit debutul lor, trupa se îndreaptă spre un peisaj sonor mai orchestral, cu instrumente de cameră care țes o tapiserie complexă de emoții. Viorile țipătoare se înalță grațioase, pianul melancolic pulsează cu o bătaie constantă a inimii, iar suflătoarele oferă explozii dramatice de energie.

Deși albumul se sprijină pe o bază de instrumente clasice, nu este neapărat o operă de cameră tradițională. Black Country, New Road își păstrează spiritul experimental, cu schimbări bruște de tempo și structuri neconvenționale ale pieselor care ar putea fi discordante în mâini mai puțin talentate. Totuși, aici aceste elemente se simt organice și captivante, păstrând energia frenetică specifică trupei. Imaginați-vă vârfurile creative ale trupei Arcade Fire, dar renunțați la estetica copilărească și inocentă și înlocuiți-o cu o complexitate umană brută. Rezultatul este cu totul unic și captivant.

Unul dintre cele mai mari puncte forte ale albumului este performanța vocală a lui Isaac Wood. Wood nu are o voce tradițională „plăcută”, însă maniera sa de a cânta transmite o emoție viscerală. Uneori vorbește melodic, alteori izbucnește în strigăte de angoasă, reușind mereu să își dezvăluie sufletul cu o vulnerabilitate și un umor care te lasă fără cuvinte. Versurile sale sunt la fel de sincere și personale, abordând teme universale ale regretului, iubirii și relațiilor cu o onestitate brutală. Metaforele inteligente și simbolismul subtil adaugă profunzime albumului, răsplătind ascultătorii atenți cu descoperiri noi la fiecare audiție.

„Ants From Up There” este o experiență completă, un rollercoaster emoțional care te poartă printr-o gamă vastă de sentimente. De la notele de deschidere ale piesei „Intro” și energia frenetică a piesei „Chaos Space Marine” până la grandiosul final cu „Pantofii de Basket”, albumul nu are momente slabe. Piesele precum „Locul Unde Ea a Inserat Lama” și „Bună Voință de Vânătoare” ies cu siguranță în evidență, însă fiecare melodie este o parte vitală a acestui proiect coeziv.

„Ants From Up There” este mai mult decât un simplu album; este o operă de artă sonică. Instrumentele luxuriante, versurile emoționante și aranjamentele dinamice creează o experiență cu adevărat captivantă. Acest album nu este doar unul dintre cele mai bune din acest an, ci are potențialul de a rămâne un reper al genului pentru anii următori. 10 curat.

Articole similare

Chitaristul Duane Eddy a murit la vârsta de 86 de ani

Chitaristul american Duane Eddy, cunoscut pentru...

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: captură Youtube The Weeknd

Pâine și speranță: The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru Gaza

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Chitaristul Duane Eddy a murit la vârsta de 86 de ani

Chitaristul american Duane Eddy, cunoscut pentru...

pixel