Anunț de senzație de la Audi. Cu ce mașină va participa la Formula 1
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Compania Audi din Germania se va alătura Formulei 1 în 2026, deoarece Volkswagen pariază că își poate consolida brandul  prin această competiție extrem de populară.

Audi va construi un tren de propulsie dedicat Formulei 1 la o unitate din Neuburg, Germania, a anunțat vineri constructorul auto. Acesta va lua o decizie cu privire la echipa cu care se va asocia până la sfârșitul anului.

Formula 1 intenționează să treacă la mașini care funcționează cu combustibil sintetic începând cu 2026, ca parte a unui plan de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul deceniului. Schimbarea tehnologiei este o oportunitate unică de a începe să concureze în franciza care a fost dominată de Mercedes.

"Motorsportul este o parte integrantă din ADN-ul Audi", a declarat directorul executiv Markus Duesmann într-un comunicat. "Cu noile reguli, acum este momentul potrivit pentru noi să ne implicăm".

În aprilie, consiliul de supraveghere al Volkswagen a aprobat planurile pentru ca Audi și marca de mașini sport Porsche să se alăture potențial competiției. CEO-ul demisionar Herbert Diess a declarat că ambele companii consideră Formula 1 drept cea mai importantă pârghie pentru a crește valoarea mărcii și a subliniat planurile de extindere a competiției în China și SUA.

Porsche a avansat o ofertă de a se alătura competiției după ce documentele dezvăluite luna trecută au detaliat planul său de a cumpăra jumătate din Red Bull Technology, care construiește șasiuri pentru echipa de Formula 1 a Oracle Red Bull Racing.

Audi și Porsche vor dezvolta grupuri motopropulsoare separate dacă ambele vor concura în Formula 1, a declarat vineri Duesmann reporterilor. Investiția Audi în această competiție este "pe termen foarte lung", a spus executivul, adăugând că speră ca viitoarea echipă a mărcii să aibă un pilot german.

Citește și: Porsche şi Piech îl susțin puternic pe directorul Volkswagen, în ciuda contrelor cu angajații. 30.000 de concedieri

Articole similare

Conor McGregor își va face mult așteptata revenire în UFC

A fost stabilită o dată pentru mult-așteptata revenire...


Top citite
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri

Shania Twain o laudă pe Taylor Swift: Fata asta muncește pe brânci / FOTO: Facebook

Shania Twain o laudă pe Taylor Swift: Fata asta muncește pe brânci


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel