Apple își cere scuze pentru reclama la iPad Pro
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Apple și-a exprimat scuzele joi, în urma criticilor apărute după lansarea unei reclame pentru cel mai recent model de iPad Pro, conform raportului Reuters citând revista Ad Age. În această reclamă, instrumente muzicale și alte obiecte simbolizând creativitatea umană sunt zdrobite și înlocuite de noua tabletă.

"Scopul nostru este de a sărbători întotdeauna nenumăratele moduri în care utilizatorii se exprimă şi îşi aduc ideile la viaţă prin intermediul iPad. Am dat rateu cu acest videoclip şi ne pare rău", a relatat Ad Age citând producătorul de iPhone.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze, însă a direcţionat întrebările către Ad Age.

Reclama intitulată "Crush" a depășit un milion de vizualizări pe canalul YouTube al Apple și a fost distribuită de către CEO-ul Tim Cook pe rețeaua socială X. În reclamă, sunt prezentate diverse instrumente și obiecte care simbolizează creația umană, cum ar fi un aparat de fotografiat, o chitară, un pian și vopsea, toate distruse de către un concasor industrial. La ridicarea concasorului, apare în prim-plan noul iPad, sugerând diversitatea de posibilități pe care acest produs, mai subțire, le oferă.

Numeroase voci au criticat în mediul online reclama, catalogând-o drept insensibilă şi o abatere nedorită de la poziţionarea istorică a mărcii companiei ca fiind nonconformistă, prietenoasă cu oamenii şi un antidot la o lume distopică, incoloră.

Într-o postare pe reţeaua X, actorul britanic Hugh Grant a declarat că reclama prezenta "distrugerea experienţei umane, mulţumită Silicon Valley".

Gigantul tehnologic din Cupertino, California, a dezvăluit tableta dotată cu un nou cip pentru inteligenţa artificială (AI), marţi, în competiţia cu rivalii săi din domeniul "Big Tech" pentru supremaţia în ceea ce priveşte tehnologia emergentă.

Apple a declarat că iPad Pro, care a devenit disponibil pentru comandă marţi, are un display îmbunătăţit şi este "cel mai subţire produs Apple de până în prezent".

Compania a vorbit foarte puţin despre AI marţi şi nu a menţionat AI generativă, însă această tehnologie - care face posibilă producerea unei game variate de conţinut (texte, imagini, videoclipuri, muzică şi altele) la o simplă solicitare formulată în limbajul uzual - stârneşte îngrijorare în rândul artiştilor.

Actorii şi scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă timp de câteva luni, cerând în special protecţia împotriva AI generative. 

Articole similare

Apple reduce prețurile la iPhone-uri în China

Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri pe...

Adele își dorește o fetiță cu Rich Paul

Adele vrea să aibă o fetiță cu partenerul ei, Rich Paul.

Care este numele real al artistului Tavi Colen

Puțină lume îi știe numele adevărat al artistului Tavi...


Top citite
Sursa: Freepik

Luna Plină în Săgetător: Zodiile afectate și cum să facă față provocărilor /video

Foto: Pixabay

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

FOTO: Reuters Marketplace - BauerGriffin/INSTARimages.com

Harry Styles este din nou singur: S-a despărțit de iubita sa, Taylor Russell

FOTO: Instagram, @britneyspears

Britney Spears își revine după accidentare și dezvăluie detalii despre o vacanță sălbatică în Mexic /video

Captura Youtube

Care este numele real al artistului Tavi Colen

Sursa: captură Youtube Puya

Puya, sincer despre trecutul său: Primul contract l-am semnat la 17 ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel