Apple trece pe locul 2 în topul producătorilor de smartphone-uri. Huawei, în cădere liberă
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Apple a urcat pe locul doi în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, compania producând 50,4 milioane de iPhone-uri în al treilea trimestru.

Potrivit datelor IDC, citate de Bloomberg, compania americană a înregistrat o creștere de 20% față de perioada similară a anului precedent, care a fost impulsionată de lansarea noului model de telefon.

Creșterea ar fi putut fi chiar mai mare dacă nu ar fi intervenit criza aprovizionării cu semiconductori.

CEO-ul companiei,Tim Cook a estimat că vor fi întârzieri în ce privește livrările noilor telefoane iPhone 13, unii clienți fiind nevoiți să aștepte până la sfârșitul lunii noiembrie sau chiar decembrie pentru a le fi livrate produsele.

Cu 69 de milione de telefoane vândute, Samsung rămâne în fruntea clasamentului, în ciuda diminuării cu 14% a livrărilor.

Scăderea Samsung este cauzată tot de probleme de aprovizionare, deși gigantul sud-coreean își fabrică proprii semiconductori, precum și cei pentru Nvidia Corp.

Compania a spus că se așteaptă ca livrările sale de smartphone-uri să scadă în ultimele trei luni ale acestui an, ceea ce ar putea face ca Apple să încheie anul ca cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global.

Huawei nu se simte prea bine

Veniturile companiei chineze Huawei au scăzut cu 38% în al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, sancțiunile americane făcându-și simțit din plin efectul.

Huawei a raportat vineri venituri de 71,32 miliarde de dolari pentru primele trei trimestre, în scădere cu aproape o treime față de aceeași perioadă a anului precedent, cu o marjă de profit de 10,2%.

De asemenea, compania mai are doar 8% din cota de piață a smartphone-urilor de pe piața chineză, în scădere față de 30% față de anul trecut, când era lider de piață.

  • Fostul președinte american Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră de export în 2019 și i-a interzis accesul la tehnologii critice de origine americană, împiedicându-i capacitatea de a-și proiecta propriile cipuri și de a-și sursa componente de la furnizori externi.
  • Restricțiile au afectat grav afacerile cu telefoane mobile ale Huawei, președintele rotativ Eric Xu afirmând în septembrie că veniturile din smartphone-uri vor scădea cu aproximativ 30 de miliarde de dolari până la 40 de miliarde de dolari în acest an.
Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Impactul Taylor Swift! Ce au făcut fanii cântăreței într-un pub din Londra

Sursă foto: Freepik

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple

Președintele Biden tocmai a semnat un proiect de lege...

pixel