”Armata fantomă” care îl ajută pe Putin să finanțeze mașina de război
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Navele circulă chiar sub mai multe pavilioane.

Navele iraniene, o „armadă de fantome”, care își transportă petrolul ajută Rusia să evite sancțiunile occidentale, arată organizația non-profit United Against Nuclear Iran (UANI).

Astfel, companiile legate de Kremlin, relatează Daily Mail, transportă petrol cu ajutorul flotei de nave deținută de Teheran, care activează pe piața neagră, eludând astfel interdicțiile din SUA, Marea Britanie și UE privind exporturile de petrol rusești.

Prin urmare, UANI le face apel la aliații occidentali să formeze „vânători de fantome”, echipe care vor împiedica navele iraniene să-l ajute pe Vladimir Putin să-și finanțeze mașina de război.

Confruntat cu sancțiunile comerciale internaționale, Iranul folosește o flotă de 123 de nave pentru a ocoli embargoul.

Publicația Mail on Sunday arăta anul trecut că Teheranul folosește o varietate de tehnici pentru a înșela organismele de monitorizare prin falsifcarea  semnalului GPS sau sau arborarea pavilioanele mai multor state pentru a înșela autoritățile.

Navele își „falsifică” locația reală pe transponderele GPS, astfel încât să pară ancorate pe mare atunci când încarcă și descarcă în porturi. 

UANI susține acum că a identificat cel puțin cinci „armate fantomă” iraniene care transportau petrol din Rusia către China și India.

Potrivit lui Ivor Roberts , un consilier UANI și fost șef al departamentului de combatere a terorismului de la Ministerul de Externe britanic, pentru a menține fluxul de bani, Rusia lui Putin și companiile petroliere susținute de Kremlin folosesc acum tactica iranienilor pentru a transporta petrol în întreaga lume.

„O alianță care se opune Rusiei trebuie să oprească acest comerț dacă vrem să-l aducem pe Putin la masa negocierilor”, a spus el.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel