Astăzi e ziua lui Michael Stephen Dempsey! Basistul trupei The Cure a împlinit 65 de ani
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Michael Stephen Dempsey (născut pe 29 noiembrie 1958) este un muzician și compozitor englez, care a cântat la chitară bas în calitate de membru al mai multor trupe post-punk și new wave, printre care se numără The Cure și The Associates.

În 1977, Dempsey, Tolhurst, Smith și Thompson au format trupa Easy Cure, care a devenit cunoscută sub numele de The Cure după plecarea lui Thompson în aprilie 1978. Dempsey a apărut ca basist pe single-urile trupei "Killing an Arab" (1978) și "Boys Don't Cry" (1979), precum și pe albumul de studio din 1979 intitulat Three Imaginary Boys. Cu excepția liderului Smith, Dempsey a avut distincția de a fi singurul alt membru al trupei The Cure (în afară de Simon Gallup pe demo-ul nepublicat "Violin Song") care a interpretat vocal principal.

A cântat versiunea cover a piesei lui Jimi Hendrix, "Foxy Lady", care apare pe albumul Three Imaginary Boys. Ultima sa apariție live ca membru al trupei The Cure a avut loc pe 15 octombrie 1979 la Hammersmith Odeon din Londra, în ultima seară a turneului Cure în susținerea trupei Siouxsie and the Banshees. În noiembrie a aceluiași an, însă, single-urile "Jumping Someone Else's Train" de la The Cure și "I'm a Cult Hero"/"I Dig You" de la proiectul paralel Cult Hero au fost lansate, cu Dempsey interpretând, respectiv, bas și clape.

Albumul Three Imaginary Boys al trupei The Cure și single-urile din perioada 1978-1979 cu participarea lui Dempsey au fost ulterior reambalate pentru piața americană sub numele de Boys Don't Cry în 1980, iar el apare și în primele sesiuni Peel ale trupei între 1978 și 1979. În noiembrie 1979, a fost dat afară din trupă și înlocuit de Simon Gallup.

În 1986, Dempsey a apărut în videoclipul muzical pentru o nouă versiune a piesei "Boys Don't Cry". În 2004, a fost lansată ediția deluxe a albumului Three Imaginary Boys, care include un al doilea disc cu materiale rare și anterior neînregistrate înregistrate între 1977 și 1979, în care din nou apare Dempsey la bas. De asemenea, el apare pe unele piese de pe ediția deluxe a albumului Seventeen Seconds (1980).

Articole similare

Massive Attack și concertul lor revoluționar pentru mediu

Massive Attack, legendara trupă de trip-hop din Bristol,...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...


Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel