Atacuri tactice în Herson. ”Loviturile au fost în filigran. Nu distrugem infrastructura, ci doar planurile inamicului”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
În noaptea de 27 iulie, Forțele Armate ale Ucrainei au dat o nouă lovitură pe podul Antonivskii din Hersonul ocupat .

 Autorităţile din oraşul ucrainean Herson, controlat de ruşi, au închis singurul pod al oraşului peste râul Nipru, după ce a fost atacat de sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) furnizate de SUA, potrivit relatărilor agenţiilor Interfax şi TASS.

"Vreau să-i asigur pe mulţi că podul a rezistat. Podul Antonivskii Mist a fost, de fapt, ţinta unui bombardament, ceea ce nu înseamnă că ar trebui să ne fie teamă de cineva...", a declarat Kirill Stremusov, adjunct al şefului administraţiei provizorii ruse din regiunea Herson, relatează Rador.

Atacul cu rachetă asupra podului a fost lansat marţi, în jurul orei 22:50, transmite un corespondent al Agenţiei de presă Interfax. În momentul atacului, la Herson s-au auzit mai multe explozii... Administraţia regională de ocupație susține că mai multe rachete lansate asupra podului Antonivskii Mist au fost interceptate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

„Nu distrugem infrastructura, distrugem planurile inamicului”

Ucraina spune că atacurile merg conform planurilor.

Șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalya Humenyuk, a confirmat pe 27 iulie că au existat atacuri asupra podului Antonivskii Mist. „Da, au fost lovituri, dar au fost filigran”, a spus aceasta.

Potrivit oficialului ucrainean, forțele militare vizează rutele logistice și de transport importante din punct de vedere strategic ale invadatorilor ruși din Regiunea Herson pentru a preveni reaprovizionarea acestora.

În ceea ce privește podul, purtătoarea de cuvânt a forțelor sudice a remarcat că Forțele Armate încearcă să nu îl distrugă, chiar dacă este sub ocupație. „Nu distrugem infrastructura, distrugem planurile inamicului”, a spus Humenyuk.

Potrivit ei, munca artileriei ucrainene vizează mai mult demoralizarea armatei ruse.

Ucrainenii susțin că trupele ruse doresc să construiască o trecere cu ponton în zona Herson din cauza deteriorarii podului Antonivskii, deoarece nu găsesc documentația pentru repararea acestuia .

Primul atac asupra podului a fost pe 19 iulie.  În urma atacului, acesta s-a ales cu avarii minore.

Al doilea atac a avut loc pe 20 iulie, în total fiind înregistrate 11 atacuri, scrie Rador. Administraţia rusă de ocupație a regiunii Herson a fost nevoită să restricţioneze circulaţia camioanelor pentru a repara podul. Podul Antonivskii Mist este singura cale de acces pentru automobile şi pietoni peste fluviul Nipru. El leagă malul drept al oraşului Herson de malul stâng şi face legătura cu oraşul Oleşki. Lungimea sa este de aproximativ 1,4 km, iar lăţimea, de 25 de metri.

Podul Antonovsk a fost închis pentru civili, dar integritatea sa structurală nu a suferit de pe urma bombardamentelor, a declarat Kiril Stremusov, adjunct al şefului administraţiei oraşului, pentru Interfax.

Separat, TASS l-a citat pe oficial spunând că podul a fost atacat cu rachete lansate de sistemele HIMARS. O contraofensivă ucraineană pentru recucerirea regiunii de sud de la Rusia ar putea beneficia de pe urma distrugerii podului.

Ruşii recurg la noi tactici în regiunea Luhansk

Acest lucru a fost anunţat de şeful administraţiei militare de stat din regiunea Luhansk, Serhi Haidai.

Ocupanţii ruşi dau foc satelor din regiunea Luhansk, pe care nu le pot ocupa, relatează RBC-Ucraina cu referire la declaraţia şefului Administraţiei regionale militare din Luhansk, Serhi Haidai. Întregul teritoriu al regiunii Luhansk, unde s-a desfăşurat faza activă a ostilităţilor, a fost bombardat de ruşi, în fiecare zi, cu absolut toate tipurile de arme. Majoritatea caselor au fost distruse în Popasnaia, Zolote, Hirne, Sievierodoneţk şi Rubijne. Infrastructura critică a fost distrusă în proporţie de 100%. După eliberare va fi necesară refacerea alimentării cu apă, gaze şi electricitate, a declarat Haidai. În plus, potrivit acestuia, ruşii încearcă în continuare să ocupe regiunea, să ajungă la graniţa administrativă pentru a organiza un referendum, iar aceasta va deveni un fel de trambulină pentru o nouă ofensivă în regiunea Doneţk. Inamicul întreprinde noi tentative, nu numai la nivel declarativ, ci şi în fapte, pentru a ajunge (la graniţa administrativă a regiunii Luhansk - n.red.). Aici, ei au două obiective, pe care încearcă să le realizeze. Prima este de a captura regiunea în întregime, iar, în a doua, au nevoie de regiunea Luhansk pentru a continua referendumul şi pentru a pregăti în continuare o rampă de lansare pentru un nou atac asupra Seversk şi a regiunii Doneţk, a mai specificat Haidai. După cum se mai precizează, trupele ruse îşi continuă tentativele lor de a lua cu asalt regiunea Luhansk. Invadatorii au încercat din trei direcţii să ajungă la graniţa administrativă a regiunii. Amintim că pe 3 iulie, armata ucraineană a părăsit Lisiceansk. Forţele armate ale Ucrainei s-au retras din poziţiile lor pentru a salva personalul militar. Până pe 3 iulie, acesta era ultimul oraş important unde armata rusă nu preluase controlul. Pe 25 iunie, trupele ruse au capturat complet Sievierodoneţk. Cu toate acestea, inamicul nu a reuşit să încercuiască forţele ucrainene, unităţile s-au retras şi au ocupat noi poziţii.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Rapperul Travis Scott

Travis Scott vine în România! Cât a costat să cânte în Costinești

Captura Instagram

Delia a început să danseze de fericire pe TikTok: Vine băiatu

Captura Youtube

Dorian Popa a explicat de unde provine vorba "Hâtz Johnule". Totul a plecat din 1994

Captura Youtube

Câți bani a strâns Selly până acum. Tatăl influencerului: Andrei a cheltuit până la 18 ani cât tot neamul meu

Bătălia dintre Kim Kardashian și Taylor Swift / Facebook

Bătălia dintre Kim Kardashian și Taylor Swift

Captura Instagram

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună

Monica Anghel a postat o poza pe Instagram împreună cu...

pixel