Atenție! Această țară își schimbă moneda din data de 1 ianuarie 2024
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Febra euro se extinde în Bulgaria. Guvernatorul Băncii Naționale afirmă că în doar o lună de la introducerea monedei euro, se va putea efectua plăți în ambele valute.

Schimbarea valutei este iminentă. Conturile bancare vor fi automat convertite în euro la data introducerii monedei unice europene, stabilită pentru 1 ianuarie 2024. Guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei (BNB), Dimitar Radev, a declarat în timpul audierii sale în fața comisiei parlamentare pentru problemele Uniunii Europene că până la sfârșitul anului, băncile comerciale vor fi pregătite din punct de vedere tehnic să accepte euro, potrivit Novinite.

Cu toate acestea, Radev a menționat că instituțiile se confruntă cu dificultăți în pregătire și a subliniat problema specifică a Poștei. El a aclarat că a fost dezvoltată o strategie pentru implementarea monedei euro ca monedă comună europeană.

Guvernatorul BNB a subliniat că organizația guvernamentală se pregătește intens pentru implementarea monedei euro, inclusiv prin furnizarea de centre de numerar și achiziționarea de noi mașini blindate.

El a menționat că banca s-a pregătit până în prezent pentru trecerea la moneda euro la 1 ianuarie viitor, iar dacă termenul limită va fi amânat până la 1 ianuarie 2025, BNB va fi complet pregătită. De asemenea, a adăugat că planul este să se permită plăți în ambele valute la doar o lună după implementarea monedei euro, dar tranzacțiile vor fi efectuate în euro. Astfel, leva va fi retrasă din circulație. Prețurile în magazine vor fi afișate în ambele monede cu 6 luni înainte și cu un an după adoptarea monedei euro.

După introducerea euro, în primele şase luni, băncile şi oficiile poştale din Bulgaria vor asigura schimbarea gratuită a bancnotelor şi monedelor din leva în euro.

După expirarea perioadei de şase luni – un an de la introducerea euro, băncile vor fi obligate să continue schimbarea bancnotelor şi monedelor din leva în euro, dar vor fi aplicate comisioane.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine

Jennifer Lawrence, sursa instagram

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel