Avocată scoțiană dă în judecată Netflix pentru 170 de milioane de dolari, acuzând defăimare în seria ”Baby Reindeer”
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
O femeie, despre care se presupune că ar fi inspirația pentru personajul obsedat din seria de succes de pe Netflix „Baby Reindeer”, dă în judecată platforma de streaming pentru suma de 170 de milioane de dolari (aproximativ 156 de milioane de euro).

Fiona Harvey, în vârstă de 58 de ani, avocat scoțian stabilit în Anglia, susține că personajul Martha este clar bazat pe ea și a depus plângerea în instanța federală din Los Angeles. Plângerea acuză Netflix de defăimare, neglijență, provocare intenționată de suferință emoțională și încălcarea dreptului său la publicitate, scrie euronews.com.

În comedia neagră britanică, bazată pe un spectacol de teatru al lui Richard Gadd, Gadd interpretează rolul lui Donny, care îi oferă Martei o ceașcă de ceai în pub-ul unde lucrează. De la acea ceașcă de ceai, situația scapă de sub control, iar Martha devine un stalker care îi trimite zeci de mii de e-mailuri, îi trimite sute de tweet-uri și ajunge să-l agreseze sexual.

Conform plângerii, nimic din toate acestea nu s-a întâmplat cu adevărat.

„Minciunile pe care le-au spus pârâții despre Harvey, în fața a peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume, includ faptul că Harvey este un stalker condamnat de două ori, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare și că Harvey l-a agresat sexual pe Gadd”, se afirmă în plângere. „Pârâții au spus aceste minciuni și nu s-au oprit niciodată, pentru că era o poveste mai bună decât adevărul, iar poveștile mai bune aduc bani.”

Netflix a răspuns printr-o declarație spunând: „Intenționăm să apărăm această chestiune cu fermitate și să susținem dreptul lui Richard Gadd de a-și spune povestea.”

Genericul de final al emisiunii menționează că „se bazează pe evenimente reale: cu toate acestea, anumite personaje, nume, incidente, locații și dialoguri au fost ficționalizate în scopuri dramatice”.

Plângerea susține că platforma de streaming nu a făcut nimic pentru a verifica dacă urmărirea, agresiunea și condamnările erau reale, nici nu a încercat să înțeleagă relația reală dintre Harvey și Gadd.

„Netflix și Gadd i-au distrus reputația, caracterul și viața”, se spune în plângere.

Serialul a avut premiera pe Netflix în aprilie, iar Harvey a ieșit public. Într-un interviu cu jurnalistul Piers Morgan luna trecută, Harvey a spus că a fost „forțată” să facă acest lucru după ce a primit amenințări cu moartea de la „detectivii de internet”.

De fapt, plângerea afirmă că telespectatorii și publicațiile media britanice au identificat-o deja și au hărțuit-o constant de atunci. Acest lucru a fost posibil, conform plângerii, deoarece în emisiune Martha creează postări pe rețelele sociale identice cu cele ale lui Harvey, inclusiv una în care spune „perdelele mele trebuie agățate rău”, care este folosită ca eufemism sexual în emisiune.

Plângerea mai susține că Harvey are o „asemănare uluitoare” cu Martha, spunând că „accentul, modul de a vorbi și ritmul” sunt „indistincte”.

Plângerea afirmă că afirmația serialului la începutul primului episod, că este o poveste adevărată, este „cea mai mare minciună din istoria televiziunii” și că defăimarea lui Harvey este „de o magnitudine și o scară fără precedent.”

Harvey cere toate profiturile obținute din „Baby Reindeer” și solicită daune punitive și alte despăgubiri care să totalizeze cel puțin 170 de milioane de dolari.

Articole similare

Massive Attack și concertul lor revoluționar pentru mediu

Massive Attack, legendara trupă de trip-hop din Bristol,...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...


Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel