Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 73,3% promoţie curentă şi promoţiile anterioare, cea mai bună din ultimii zece ani, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.
”În comparație cu alți ani, subiectele de anul acesta nu au fost nici mai ușoare, nici mai grele. Au fost corect concepute. Rezultatele bune se datorează și simplificării materiei de examen”, mai arată ministrul.
"Aş vrea să încep prin a felicita toţi cei 89.000 de candidaţi reuşiţi la examenul de Bacalaureat în această sesiune, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211. Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii", a spus Cîmpeanu.
Cîmpeanu arată că gradul de promovare va crește după contestații: ”Anul trecut, după contestații, gradul de promovare a crescut cu două procente. În fiecare an s-au adăugat între 1 și două procente”.
Potrivit acestuia, au promovat prima sesiunea a Bacalaureatului 78,3% din elevii din promoţia curentă şi 32,1% din promoţii anterioare.
Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost publicate luni.
Cei care doresc să depună contestaţii o pot face luni, în intervalul orar 12,00 - 18,00.
Afişarea rezultatelor finale se va face în data de 1 iulie.
Ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, a anunţat luni că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 73,3%, cea mai bună din ultimii zece ani.
Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Donald Trump a confirmat luni...
Starul rock Rod Stewart va...
Jurnaliștii de la DCNews au...
Gabriel Cotabiță a murit, lăsând în urmă o durere imensă...
Românii își fac deja planuri...