Băsescu, EROARE cu războiul Rusia-Ucraina. Previziunea lui a dat GREȘ: Nu cred într-o invazie / Rusia NU VA INTRA în Ucraina. AUDIO
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Traian Băsescu a făcut ieri o analiză cu privire la probabilitatea unei invazii rusești în Ucraina. Realitatea l-a contrazis peste doar câteva ore.

Forțele armate ale Federației Ruse au trecut astăzi astăzi la o ofensivă generalizată în Ucraina, atacând în Donbas, dar și dinspre frontierele de sud, nord și nord-vest ale Ucrainei. Pretextul lui Putin este că apără persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean

Ultimele informații arată că forțele agresoare ale Armatei Ruse u pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP și Agerpres.

Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Evaluarea lui Traian Băsescu

Concluzia analizei de ieri a fostului președinte a fost una tranșantă: Putin nu va intra în țara vecină!

Traian Băsescu aducea ca argumente problema administrării post-invazie a Ucrainei, dar și faptul că în Rusia există o Consituție sau că liderul de la Kremlin se teme de sancțiunile Occidentului.

Nu cred într-o invadare a Ucrainei, dintr-un motiv simplu: în primul rând, repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia; în al doilea rând, Putin nu-și poate lua pe spinare să hrănească încă 40 de milioane de cetățenii. (...) Cu 150-170de mii de soldați nici nu poți ocupa Ucraina, nici nu o poți administra”, spune Băsescu.

”Slavă Domnului, că eu nu sunt un politician de decizie în România sau undeva, deci îmi pot permite să-mi exprim liber punctele de vedere: Nu cred într-o invazie generalizată a Ucrainei”, prognoza fostul președinte, care argumenta că Putin nu putea invada pentru că ”în Federația Rusă, oricât e Putin de Putin, are o Constituție și îi spune foarte clar că-i trebuie aviz la aprobarea Parlamentului, ca să trimită militari în Donbas (Donețk n.r.) și Luhansk”, mai arată Traian Băsescu, într-o intervenție la Digi 24.

Ascultă aici prognoza fostului președinte:

Radio DC News · Traian Băsescu, despre risc 0 de invazie a Ucraine.m4a
Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciuni pentru ziua de Florii


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

pixel