Bătrân de 93 de ani căutat de poliție. A ”înșelat multe femei singure” dându-se supraviețuitor al lagărului de concentrare
Autor: , Elena Didilă | Dată: 21 noi 2022, 13:15
Escrocul a deturnat ”despăgubiri semnificative” dându-se drept supraviețuitor. Printre victimele sale s-au numărat câteva femei singure care i-au crezut minciunile.

Poliția poloneză caută un escroc în vârstă de 93 de ani care a obținut despăgubiri dându-se drept supraviețuitorul unui lagăr de concentrare nazist. În realitate, bărbatul în cauză, Eugeniusz Gadomski, nu numai că nu a fost niciodată în lagărele de exterminare, dar a și sedus și jefuit o serie de femei singure care s-ar fi lăsat păcălite de minciunile lui, scrie Europa Today.

Căutat de 24 de ani

În ciuda vârstei înaintate și a perioadei lungi în care a reușit să se sustragă la arest, polițiștii îl caută în continuare. Poliția din Varșovia, relatează ziarul Wyborcza, a făcut chiar apel la oricine care are cunoștințe de informații utile poliției să se prezinte pentru a ajuta anchetatorii să-l captureze.

Pe lângă escrocheria care i-a permis să pună mâna pe „despăgubiri semnificative” rezervate victimelor lagărelor de concentrare, Gadomski este cunoscut pentru crimele sale împotriva persoanelor vulnerabile, de la care ar fi estorcat sume mari de bani.

„El a înșelat multe femei singure, dintre care una a fost grav rănită”, a declarat inspectorul de poliție al districtului Bielany din Varșovia, Elwira Kozlowska, pentru un serviciu de știri local.

Polițiștii au încercat să-l aresteze încă din 1998, dar bărbatul a reușit mereu să scape schimbându-și frecvent aspectul fizic, cu coafuri variind de la coada de cal la tunsoare de echipaj.

Gadomski este descris ca un bărbat slab”, cu „mâini mari, îngrijite” și că „poartă de obicei costume”. Conform schiței, poartă o brățară de aur și un inel cu sigiliu cu pietre prețioase.

Citește și:

Directorul FBI avertizează că TikTok ridică probleme de securitate națională în SUA

Aplicaţia TikTok, deţinută de chinezi, ridică probleme de securitate naţională, a declarat directorul FBI, Chris Wray, semnalând riscul ca guvernul chinez să folosească aplicaţia de partajare de videoclipuri pentru a influenţa utilizatorii sau pentru a le controla dispozitivele, relatează Reuters.

„Avem preocupări legate de securitatea naţională în legătură cu TikTok”, a declarat Wray în faţa membrilor Comisiei pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanţilor, în cadrul unei audieri privind ameninţările la nivel mondial, potrivit unui transcript al CNBC.

Printre riscuri se numără „posibilitatea ca guvernul chinez să folosească (TikTok) pentru a controla colectarea de date despre milioane de utilizatori sau pentru a controla algoritmul de recomandare, care ar putea fi folosit pentru operaţiuni de influenţare”, a declarat Wray în faţa parlamentarilor americani.

TikTok susține că nu stochează datele utilizatorilor

Beijingul ar putea, de asemenea, să folosească populara aplicaţie, deţinută de ByteDance, pentru a „controla software-ul de pe milioane de dispozitive”, oferindu-i posibilitatea de a „compromite din punct de vedere tehnic” aceste dispozitive, a adăugat el.

TikTok a susţinut că nu stochează datele utilizatorilor americani în China, unde legea permite guvernului să oblige companiile să predea informaţii interne.

Citește mai mult AICI.

Articole similare

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.

Moscova acuză Ucraina că a atacat teritoriul Rusiei cu drone

Mosocva acuză un atac ucrainean cu drone asupra unor...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.