Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Consumul de bere în Germania tocmai și-a revenit în prima jumătate a anului, în urma crizei pandemice legate de închiderea cluburilor și restaurantelor. Dar acum, în Germania, care este dependentă în special de aprovizionarea Rusiei, se tem de o întrerupere a producției.
”Fără gaz, rafturile supermarketurilor vor rămâne goale”, a avertizat luni Federația Berăriilor, care utilizează intens acest combustibil fosil pentru producție. După industria chimică, industria alimentară este sectorul care profită la maximum de gaze, în special în timpul procesului de malț, care reprezintă prima etapă în producția de băuturi alcoolice.
În perioada crizei de sănătate, scăderea consumului fusese drastică, în perioada ianuarie-iunie cererea de bere revenise să crească cu 3,6 miliarde de litri de bere consumată de nemți, egală cu o creștere de 6,4% într-un an.
Cu toate acestea, potrivit Institutului Federal de Statistică Destatis, exporturile au scăzut cu 19%, rezultând o scădere a vânzărilor cu 3,8% pentru sector. Comparativ cu 2019, înainte de impactul pandemiei, fabricile germane de bere au vândut cu 5,5% mai puțin în prima jumătate a anului.
”Industria berii lucrează încă în regim de criză”, a declarat Holger Eichele, președintele Asociației Producătorilor de Bere, pentru agenția France Presse citată de Agrifood.
În prezent, este ”imposibilă” înlocuirea gazului ca principală sursă de energie, iar amploarea șocului energetic ”nu poate fi încă estimată”, a adăugat el.
Chiar înainte de războiul din Ucraina, mai multe fabrici de bere își majoraseră prețurile din cauza creșterii costurilor de producție. Odată cu invazia rusă, situația s-a înrăutățit, costurile materiilor prime, precum grâul, crescând brusc. Au de suferit și furnizorii fabricilor de bere, precum producătorii de sticle de sticlă, a căror producție depinde și de gaz.
Companii precum Berăria Huyghe din Flandra rămân fără sticle și conform declarațiilor acestea trebuie să se bazeze pe rezervele limitate care vin din Rusia pentru a satisface cererea.
Alain De Laet, CEO Brewery Huyghe: ”Este vorba despre sticlele de 33cl, sticle de tip APO. Este într-adevăr o mare problemă pentru noi, pentru că exportăm 87%. Deci sticlele alea nu se vor întoarce.”
Pedro Sacadura: ”În prezent, această fabrică de bere, cu 110 angajați, produce 250 de mii de hectolitri de bere pe an (1hL = 100L). Există însă temeri că cifra de afaceri ar putea scădea cu până la 20% dacă criza continuă pe tot parcursul verii”.
Potrivit Euronews, prețurile articolelor din sticlă au crescut vertiginos din cauza creșterii costurilor la energie, deoarece producătorii încearcă să mărească producția.
Trecerea la recipiente de aluminiu ar putea fi o soluție pentru mulți producători de bere, dar există și probleme globale cu aluminiul. Reprezentanții industriei berii spun că cele mai afectate de criză sunt companiile mici.
Simon Spillane, Director pentru Afaceri Publice, Brewers of Europe: ”Cu siguranță, situația îi va afecta pe unii producători de bere mai mult decât pe alții. Acest lucru depinde cu adevărat de ambalaje. Cred că vor exista efecte de undă asupra prețurilor de consum. De asemenea, vreau să spun că unele companii ar putea fi nevoite să oprească producția”.
Aceasta este încă o lovitură pentru sectorul berii deja în declin în Europa. Pe tot continentul, fabricile de bere creează peste 2 milioane de locuri de muncă de-a lungul întregului lanț de producție.
Citește mai mult AICI.
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...