Blackout, văzut ca apocalipsă. Detalii despre cele mai mari pene de curent din SUA: Eroare umană, vreme extremă, atacuri software
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Blackout este acum pe buzele tuturor, dar este un eveniment care s-a mai întâmplat de-a lungul timpului. Ce s-a întâmplat în trecut și ce a provocat apocalipsele. Exemple clare din SUA.

Trebuie să vezi: Blackout, ce urmează și de ce stocurile enorme sunt "o tâmpenie". CHIT complet, TREI lucruri pe care trebuie să le faci: Te poate omorî, efectiv!

Și: Primele 3 lucruri pe care trebuie să le faci când apare Blackout-ul

Știrea cu avertismentului dat de Austria în legătură cu "blackout", pana de curent ce ar urma să vină și să afecteze toată Europa, a alarmat întreaga lume, iar unele țări europene au pornit deja campanii de informare a publicului pentru ceea ce ar trebui să facă în cazul unei asemenea situații.

Viena atrage atenția asupra unui risc major și-și informează populația asupra pericolului care ar afecta aprovizionarea, traficul, comunicațiile, mass-media și siguranța publică. Forțele armate din Austria desfășoară deja de câteva săptămâni o campanie masivă de conștientizare a opiniei publice prin intermediul mass-media despre acest „Blackout“ cu efecte catastrofale.

Interesant este că autoritățile din Austria nu-și pun problema dacă va fi acest "Blackout", ci când se va întâmpla el și au oferit detalii dure despre viitorul ce va veni.  (VEZI avertismentul complet AICI) "Luăm în calcul o întrerupere de curent în viitorul apropiat", avertizează Klaudia Tanner, ministrul apărării din Austria.  

Ei bine, Blackout-ul nu este un termen nou și s-a mai întâmplat de-a lungul anilor în lume și mai ales în SUA, acolo unde două pene uriașe de curent au rămas în istorie ca o pată neagră.

Rețeaua electrică a Americii este formată din peste 450.000 de mile de linii de transport de înaltă tensiune. Cuprinse din rețelele electrice de Vest, Est și Texas, aceste rețele furnizează energie electrică pentru peste 140 de milioane de clienți din industrii, întreprinderi și reședințe, potrivit electricchoice.com.

Ce înseamnă primele trei zile din Blackout pentru un oraș ca București. Ce se va întâmpla în primele trei zile

1965, PRIMUL cel mai mare Blackout din istoria SUA, provocat de EROARE UMANĂ

Primul eveniment major a fost marți, în data de 9 noiembrie 1965, atunci când a avut loc cea mai mare pană de curent din istoria Statelor Unite ale Americii.

30 de milioane de oameni din șapte state din nord-estul Americii și o parte din Canada au rămas în beznă totală timp de 13 ore.

Atunci, evenimentul dramatic a fost provocat de eroarea umană, prin oprirea unui releu situat în apropiere de frontiera Canadei. 

Mai exact, cu câteva zile înainte de incident, un releu de protecție pe o linie de transmisie a fost setat incorect lângă stația Sir Adam Beck nr. 2, stația de generație Niagara din Queenston Ontario.

Un releu de protecție este o componentă critică pentru lucrul cu electricitate. Motivul pentru aceasta este că, dacă observă o defecțiune sau un flux neregulat de putere, declanșează un întrerupător. Când este declanșat, întrerupătorul asigură protecție împotriva suprasarcinii de putere unui circuit electric. Motivul pentru care a avut loc această întrerupere a fost că un lucrător de întreținere nu a setat releul de protecție suficient de sus.

Pe 9 noiembrie, vremea era rece, ceea ce însemna că puterea pe care oamenii o foloseau pentru a încălzi, a lumina și a găti în casele lor, a pus o presiune incredibilă asupra sistemului.

O mică creștere a puterii a declanșat releul care era setat prea jos. Acest lucru a dezactivat o linie electrică majoră care se îndrepta spre nordul Ontario. Restul puterii care curgea către linia declanșată a fost deviată, provocând supraîncărcarea altor linii. Fiecare dintre releele lor s-a declanșat. Neavând unde să meargă altundeva, puterea s-a îndreptat spre est în statul New York și a supraîncărcat și acele linii. 

AR TREBUI SĂ AI ASTA ACASĂ în caz de Blackout


Toate acestea s-au întâmplat în mai puțin de 5 minute.

Pana de curent de atunci a afectat mulți oameni în multe moduri diferite. Cei mai mulți au rămas blocați în clădiri de birouri, tuneluri de metrou și trenuri, fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Mulți ofițeri de poliție au fost chemați pentru a ajuta la prevenirea jafurilor și a altor activități criminale.

Blackout-ul din 1977, evenimente apocaliptice

Vezi și: Ce să ai mereu lângă tine, în cazul unei pene de curentCe ar trebui să faci imediat?

Al doilea eveniment al terorii a avut loc pe date de 13 iulie 1977, dar efectele de atunci nu au fost la fel de mari ca al celui din 1965.

Blackout-ul din 1977 a durat 25 de ore, iar noaptea aceea a lăsat pagube enorme din cauza sutelor de incendii provocate, dar și din cauza jafurilor și violenței de stradă.

Nu era pentru prima dată când SUA se confrunta cu un Blackout, însă autoritățile au fost complet depășite și au scăpat situația de sub control.

Pana de curent a fost provocată într-o miercuri, din cauza unor fulgere succesive care au lovit sistemul de furnizare a energiei electrice, iar evenimentele ce au avut loc atunci au fost descrise drept apocaliptice.

Deși a fost considerată o simplă pană de curent ce va dura puțin, reacțiile majorității sunt de-a dreptul șocante. 

Sistemul de semaforizare s-a oprit, iar polițiștii au fost trimiși în stradă pentru a dirija circulația. 

Spitalele au fost dotate cu generatoare electrice. 

O parte a populației din New York, în special în zonele sărace, a profitat de beznă și a jefuit orice magazin ce le ieșea în cale. Hoții au furat tot, de la mâncare și băutură, până la mobilă, televizoare, electrocasnice și chiar medicamente. Dintr-o reprezentanță auto au fost furate 50 de mașini nou-nouțe, în valoare de peste 250.000 de dolari. În total, au fost jefuite și distruse peste 2000 de magazine.

Potrivit presei internaționale, pompierii au avut de stins peste 1000 de incendii în noaptea groazei a Blackout-ului, de șase ori mai multe decât în mod obișnuit.

Până la sfârșitul panei de curent, aproximativ 4500 de hoți au fost arestați și 550 de polițiști au fost răniți.

Din cauza agravării incidentului, primarul New York-ului de la acea vreme a declarat starea de urgență. O estimare a pierderilor cauzate de marea pană de curent new-yorkeză s-ar ridica la mai mult de un miliard de dolari

Citește mai departe aici

Articole similare

Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel