Buhnici și vergeturile. Gabriela Firea: Îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță
Autor: Doinita Manic
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacționat după derapajul lui George Buhnici despre femeile cu vergeturi și celulită.

La o zi după ce declarațiile controversate ale lui George Buhnici despre femeile cu celulită și vergeturi au fost cap de ziar în presa din România, a reacționat și ministrul Familiei, Gabriela Firea.

"Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine.

Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni. E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personală. Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui.

Gabriela Firea: Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie

Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate. Femeile luptă pentru egalitate din totdeauna. Știm cu toții în ce societate trăim și cât de grea este încă lupta femeilor pentru a demonstra că sunt bune și în funcții publice, politice, să facă joburile ocupate tradițional de bărbați și tot așa.

Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora. Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! Sunt revoltată că un om cu experiență în media a putut face o asemenea greșeală, sper să fie o greșeală, ceea nu scuză deloc afirmațiile făcute.", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Buhnici, făcut praf după derapajul despre femeile de la mare cu vergeturi, care nu arată a minore. ”Am simțit o jenă... Lui Gigi nu-i place”

Derapajul lui George Buhnici a fost taxat în numeroase postări pe Facebook. Redăm o parte dintre ele: 

- Pielea ta are vergeturi?Te preocupă aspectul de coajă de portocală al pielii tale? Vrei sa mergi la mare în propria-ți piele? Nu te duce! Vine unul pe acolo, Buhnici îi zice. Bietul om vine la mare nu pentru apă, nici pentru soare. Vine să vadă piele și îi place doar pielea întinsă, de minoră. Așadar dacă nu ești minoră, nu arăți ca o elevă de gimnaziu sau de liceu, stai dr*cului acasă, să nu cumva să dea tătăiță Buhnici cu ochii de pielea ta. Du-te la sală să îți întinzi chelea pe matale și poate anul viitor vei fi pregătită pentru marea întâlnire.

- Sunt multe persoane publice, mai bune sau mai puțin bune pe domeniul lor, care fac greșeala să dea interviuri în afara sferei lor de specialitate. Ăla este momentul când se vad (sau nu) valorile, toleranța sau aroganța și, de principiu, cam ce au în cap. Ăsta e un astfel de exemplu. Vezi mai mult AICI.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

pixel