Care sunt originile românești ale imnului de stat al Israelului
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Imnul de stat al Israelului, intitulat "Hatikvah" (în ebraică: הַתִּקְוָה), are legături istorice cu locuitorii evrei din România. Acest imn are rădăcini dintr-o melodie românească din secolul al XIX-lea numită "Carul cu boi" sau "Pe-al nostru steag e scris Unire."

Textul imnului a fost scris de poetul evreu naționalist Naftali Herz Imber în 1878, în cadrul unui moment de inspirație în București, România, unde el a trăit pentru o perioadă. Melodia a fost compusă ulterior de Samuel Cohen.

Principalele versuri ale imnului "Hatikvah" se referă la speranța evreiască de a reveni în țara strămoșilor lor, Israelul. Acest imn a devenit o parte importantă a identității evreiești și a fost ulterior adoptat ca imn de stat al Israelului la proclamarea independenței statului în 1948.

Astfel, imnul de stat al Israelului, "Hatikvah," are rădăcini românești și a fost compus într-un moment în care evreii români au avut o influență semnificativă asupra culturii evreiești.

Cine a fost Samuel Cohen

Samuel Cohen a fost compozitorul care a pus muzică la versurile scrise de Naftali Herz Imber pentru imnul național al Israelului, "Hatikvah." Cohen s-a născut în Moldova în 1880 și a emigrat în Palestina, în acea perioadă parte a Imperiului Otoman, în 1895. El a compus melodia pentru imnul "Hatikvah" în 1888, când avea doar 18 ani.

Compoziția lui Samuel Cohen a devenit muzica oficială a imnului național al Israelului, iar "Hatikvah" a fost adoptat ca imn național la proclamarea independenței Israelului în 1948. Muzica lui Cohen a contribuit la înălțarea acestui cântec într-un simbol puternic al aspirațiilor și identității naționale ale poporului evreu.

Chiar dacă viața și activitatea lui Samuel Cohen nu sunt la fel de cunoscute ca cele ale lui Naftali Herz Imber, contribuția sa a fost esențială pentru crearea imnului național al Israelului, care continuă să fie o parte semnificativă a culturii și identității israeliene.

Articole similare

Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Instagram

George Simion în trending! Maneaua lansată de Tzancă Uraganu face furori pe internet

Sursa Foto: Facebook Pedro Sarracino

O banană proclamată operă de artă, vândută cu 6,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii la New York

Sursa: Freepik

Află ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în biserică

Captura Youtube

Miley Cyrus a vorbit despre diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei, Maxx Morando

Ike și Tina Turner în 1971

Cher și sfatul care i-a schimbat viața Tinei Turner



Cele mai noi articole
pixel