Carlos Alcaraz câștigă US Open și devine cel mai tânăr număr 1 din istoria ATP. Prima reacție a lui Nadal
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a cucerit primul titlu de Mare Şlem din cariera sa.

Ajuns la Flushing Meadows hotărât să se distreze, să ia presiunea de pe el, Alcaraz a reuşit să-l învingă în patru seturi, 6-4, 2-6, 7-6 (7/1), 6-3, pe norvegianul Casper Ruud, duminică, în finala turneului US Open, arată Agerpres și Reuters.

„Este ceva la care visam de când eram copil, să fiu numărul unu în lume, să fiu campion la un Grand Slam”, a spus spaniolul în interviul de pe teren.

"Toată munca grea pe care am făcut-o cu echipa mea, cu familia mea. Am doar 19 ani, așa că toate deciziile grele le revin părinților și echipei mele”, a mai spus acesta.

Tenisul întinerește

La 19 ani şi patru luni, Alcaraz a devenit cu această ocazie cel mai tânăr număr unu mondial din istoria tenisului profesionist, făcând un salt de trei locuri în ierarhia ATP graţie acestui succes.

Rafa Nadal, câștigătorul recordului masculin de 22 de titluri de Grand Slam, l-a felicitat pe Twitter pe conaționalul său și a prezis că vor fi mai multe succese pe viitor.

"Ei bine, eu am unul. El are 22", a spus un Alcaraz radiant reporterilor.

Astfel, în urma dominației lui Federer, Nadal și Djokovic, doar trei jucători masculini născuți în sau după 1990 au câștigat un Grand Slam: Dominic Thiem, Daniil Medvedev și Carlos Alcaraz, remarcă Reuters.

Anterior, cel mai tânăr lider al clasamentului mondial a fost australianul Lleyton Hewitt, la 20 de ani şi nouă luni, în noiembrie 2001. Trebuie spus că și australianul câștigase în acel an US Open.

Jucătorul iberic s-a impus după 3 ore şi 20 de minute de joc în faţa lui Ruud (23 de ani), care a disputat în luna iunie, la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam şi care avea la rândul său şansa să devină numărul unu mondial în cazul unui succes la Flushing Meadows.

Această finală a reprezentant punctul culminant al unui turneu uluitor reuşit de Alcaraz, care a acces în ultimul act după ce a petrecut cel mai mult timp pe teren în timpul unei competiţii de Mare Şlem, cu un total de 23 de ore şi 40 de minute.

Spaniolul disputase anterior trei meciuri consecutive în cinci seturi pentru a se califica în finală la US Open.

El a luptat cinci seturi pentru a-l învinge pe Marin Cilic în turul al patrulea, l-a învins pe italianul Jannik Sinner în sferturi și l-a înfruntat ​​pe americanul Frances Tiafoe în semifinale.

Recordul anterior îi aparţinea sud-africanului Kevin Anderson, care a pierdut finala de la Wimbledon în 2018 după ce a petrecut 23 de ore şi 20 de minute pe teren.

Carlos Alcaraz a devenit, totodată cel mai tânăr campion de Grand Slam după compatriotul său Rafael Nadal, care avea tot 19 ani când s-a impus la Roland Garros, în 2005, fiind şi cel mai tânăr câştigător al trofeului la US Open, după americanul Pete Sampras (1990).

Articole similare

Conor McGregor își va face mult așteptata revenire în UFC

A fost stabilită o dată pentru mult-așteptata revenire...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel