Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil dintr-o companie de tip Holding nu a întâmpinat nicio problemă după actualizarea softului firmei.

Odată cu dorința statului român de a digitaliza întreaga infrastructură românească a fost implementat și programul e-Factura, care oferă posibilitatea de a transmite și prelua facturi online. Acțiunea face parte din strategia de digitalizare a Guvernului cu intenția de a face mai ușoară viața cetățenilor români, dar și pentru a centraliza mai efectiv toate datele la nivelul întregului teritoriu.

Cu toate că implementarea ideii nu a făcut viața mai „ușoară”, DC News a reușit să intre în legătură cu una dintre companiile de tip Holding, care operează cu sute sau chiar mii de facturi zilnic, și care folosesc exclusiv sistemul e-Factura.

„Noi suntem pe partea de contabilitate primară, prin urmare ne ocupăm și transmitem facturile clienților noștri. Între timp am schimbat și softul de contabilitate. Nu am întâmpinat probleme prin ce am transmis până acum. Nici din partea clienților nu am primit răspunsuri negative, cum că au întâmpinat nereguli la facturile primite.”, ne-a spus unul dintre contabilii reprezentanți ai companiei.

Schimbarea softului - eventuală rezolvare a problemelor?

DC News: Ați spus că ați schimbat softul pe care lucrați. Decizia a fost luată pentru a vă adapta noilor reguli impuse de stat privind e-Factura?

„Da. Lucram într-un soft vechi de contabilitate prin care, la momentul respectiv, transmiteam numai 2 facturi pe lună la instituțiile de stat, potrivit legislației din 2023. Pe atunci nu necesita atât de mult timp. Noul soft e foarte eficient pentru e-Factura, pe lângă că ne ajută și din punct de vedere contabil. Vechiul program nu era atât de compatibil.

DC News: Care sunt costurile tranziției la un soft nou, așa cum ați făcut voi?

„Softul nou achiziționat, este un soft uzual, nu e niciun secret -  e SAGA soft. Programatorii au făcut în așa fel încât să fie foarte ușoară tranziția. Și de vechiul soft se mai ocupă cineva, dar mai durează. Din punctul de vedere al costurilor, este achiziția softului în sine și atât. Nu au fost costuri mari, nu cred că e cineva care nu ar putea face această schimbare.”, a mai spus contabilul pentru DC News.

200 de facturi operate zilnic fără nicio problemă

DC News: Este ceva ce ați îmbunătăți sau schimba la actualul mod de lucru al e-Factura?

„La momentul acesta, de ceea ce ne-am lovit nu aș putea spune că e rău, nu ne-am confruntat cu nicio problemă. Depinde și cum va fi în zilele următoare. Știu că au mai fost probleme cu primirea solicitărilor și recipiselor, că au mai fost întârzieri, dar în cazul nostru nu am întâmpinat probleme nici în preluarea facturilor primite la rândul nostru de la furnizori. Pentru momentul acesta, e totul ok.

Eu, într-o zi, operez undeva la 200 de facturi. Am întâlnit probleme de logare pe site-ul ANAF, iar expertul nostru contabil ne-a spus că site-ul ANAF e în mentenanță.”, a mai precizat reprezentantul.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel