Ce e brat și ce legătura are Kamala Harris cu Charli XCX
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Kamala Harris a revigorat prezența campaniei sale online, îmbrățișând un trend de pe rețelele de socializare inspirat de coperta albumului *Brat* al vedetei pop Charli XCX. Prezumptiva candidată democrată la președinție a răspândit referințe la album pe contul campaniei sale, redenumindu-și profilul „Kamala HQ”.

Rebrandul ei vine în contextul în care Charli și-a arătat susținerea, tweetând „Kamala IS brat” la scurt timp după ce președintele Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa pentru Casa Albă și și-a exprimat sprijinul pentru vicepreședinta sa, scrie BBC.

Până luni dimineața, Harris a profitat de sprijinul lui Charli, contul său prezentând o nouă fotografie de profil verde lime, în stilul coperții albumului *Brat*. *Brat* este numele celui de-al șaselea album de studio al lui Charli, iar tweet-ul ei despre Harris a primit aproape nouă milioane de vizualizări în doar patru ore. Artwork-ul albumului este un pătrat verde lime cu cuvântul „brat” scris în mijloc, cu un font Arial de rezoluție joasă.

Charli a explicat în podcastul *Sidetracked* de la BBC că *brat* este un concept care reprezintă o persoană care ar putea avea „un pachet de țigări, o brichetă Bic și un top alb fără sutien”. A fost considerat de unii critici pop ca o respingere a esteticii „clean girl” popularizată pe TikTok, care promova un ideal de feminitate îngrijit, îmbrățișând în schimb atitudini mai hedoniste și rebele.

„Ești ca acea fată care este puțin dezordonată și îi place să petreacă și poate spune lucruri prostești uneori,” a explicat Charli pe rețelele de socializare. „Care se simte ea însăși, dar poate are și o cădere nervoasă. Dar cumva petrece prin asta, este foarte sinceră, foarte directă. Puțin volatilă. Face lucruri prostești. Dar este brat. Ești brat. Asta e brat.”

Trendul #bratsummer are aproape un milion de postări pe TikTok, iar tema verde lime a fost folosită de mii de indivizi și afaceri.

În ultimele săptămâni, pe măsură ce presiunea de a se retrage din cursă a crescut asupra președintelui Biden, în urma mai multor erori publice, susținătorii lui Harris au produs videoclipuri care combină clipuri cu ea vorbind și melodii de pe albumul lui Charli.

Unul dintre cele mai recente videoclipuri virale o arată pe Harris povestind despre mama sa în timpul unui eveniment de la Casa Albă din 2023. Ea a spus: „Mama mea obișnuia - ne dădea uneori bătăi de cap și ne spunea, ‘Nu știu ce este în neregulă cu voi, tinerii de azi. Credeți că ați căzut dintr-un cocotier?’ Exiști în contextul a tot ceea ce trăiești și ce a fost înaintea ta.”

Susținătorii vicepreședintei postează acum meme-uri cu cocotieri. Contul Kamala HQ de pe X a început, de asemenea, să repostăze meme-uri (care adesea includ o imagine sau un clip video recunoscut, împreună cu o legendă sau o frază spirituală) și înjurături. Cu alte cuvinte, Harris se adresează foarte mult alegătorilor tineri care acum, în parte datorită lui Charli XCX, o văd ca pe opțiunea „cool”.

Duminică, la doar câteva ore după ce Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024 și că o susține pe Harris, campania a depus oficial documentele pentru a-și schimba numele. Reflectând această schimbare, pagina campaniei Biden-Harris de pe X și-a implementat noul branding. Anterior se numea Biden-Harris HQ și se bazase mult pe meme-uri despre președintele Joe Biden. Documentele noi depuse la Comisia Electorală Federală au declarat că campania se va numi „Harris for President” și că Harris va acționa ca și candidat la președinție, nu ca vicepreședinte.

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel