Ce spune Cornel Ilie despre succesul trupei VUNK: „În cuvinte este miza, mai mult decât în muzică”
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Cornel Ilie a vorbit despre succesul trupei VUNK.

Trupa VUNK se bucură de un uriaș succes muzical în industria românească de ani de zile și, cu toate acestea, publicul continuă să îi susțină ca în prima zi. În acest, Cornel Ilie a dezvăluit care consideră că este secretul longevității, într-un domeniu în care apar aproape zilnic noi trenduri și noi artiști.

„Cred ca este o sumă de factori care a făcut ca drumul poveștii noastre să fie atât de lung și să pară pentru noi că este abia jumătatea lui. Cel mai important este că suntem prieteni foarte buni, înainte de a fi membrii unei trupe. Iar alt aspect extrem de important, unul care poate că este decisiv în constanţa noastră pe piața muzicală românească, este ca noi am început să cântăm fără a face o miză din a deveni cunoscuți sau de a câștiga bani din asta. Nu exista nicio speranță, pe vremea când ne-am făcut noi trupă, să putem fi auziți de un public anume, de a fi difuzați pe vreun post de radio sau tv. Am început să cântăm pentru că asta ne bucura enorm, pentru că asta ne făcea să ne simțim cei mai puternici oameni din lume. Și asta simțim și acum, când ne suim pe scenă, bucurie, putere colosală și o formă de copilărie neîntâlnită în nicio altă activitate a noastră.”, a declarat Cornel Ilie, în exlcusivitate pentru Spectacola

„Scriu toate versurile și muzica trupei noastre”

Mai mult, solistul trupei VUNK consideră că secretul stă în versurile unei melodii, motiv pentru care se implică întotdeauna în acest proces. 

„Scriu toate versurile și muzica trupei noastre, mă implic cu tot sufletul și cu toate gândurile, amintirile și visurile mele atunci când scriu. Nu am crezut niciodată în existenţa unei rețete de a scrie, unei forme cuantificabile de timp sau energie, ci doar în credinţa adevărului pe care vrei să îl transmiți. Emoția și nevoia care te împing să spui un cuvânt și încă unul și încă unul și încă o notă și încă una și tot așa, asta este ceea ce stă în spatele unui cântec. Cu cât adevărul este mai sincer spus, cu atât șansele ca acel cântec să devină hit cresc. Întotdeauna, versurile fac ca un cântec să devină un hit sau nu. În cuvinte este miza, mai mult decât în muzică.” spune cântărețul.

„Muzica noastră este scrisă pentru a da speranţă oamenilor”

„Cel mai mult cred că puterea cuvintelor din cântece ne ajută să ne facem mai puternic și mai tare auziți. Combinația de romantism, ironie, umor și speranță, întâlnite mai în toate textele noastre, cred că formează un mod original și particular de a vorbi oamenilor despre ceea ce simțim cu toții, dar ne este greu să spunem.


Muzica noastră este scrisă pentru a da speranţă oamenilor, pentru a-i face să nu se mai simtă singuri în nelinişte, temerile și chiar și bucuriile lor. Iar toate astea se simt în muzica noastră, suntem foarte sinceri și extrem de firești. Aspectele astea, care ar trebui să fie întâlnite la toți artiștii, au devenit de multe ori ceva excepțional la artiștii români. Pe lângă toate acestea avem un respect deosebit pentru ceea ce facem și, mai ales, pentru cei care ne ascultă. Toate acestea cred că ne pun pe un palier propriu.”, a continuat el.

Articole similare

Top citite
Sursa foto: Freepik.com

Legumele care reduc inflamația din corp. Te pot proteja de mai multe boli, potrivit specialiștilor

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Foto: Pixabay

Unu din şase şcolari, afectat de hărţuire în mediul online - OMS

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Foto: Pixabay

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a demisionat din funcție

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta pe...

pixel