Cel mai bătrân câine din lume are 22 de ani
Autor: , Florin Ravdan | Dată: 23 noi 2022, 11:57
Un câine din statul american California, pe nume Gino, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness după ce s-a confirmat că are peste 22 de ani, relatează miercuri UPI.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat împreună cu colegii săi de cameră de la facultate când câinele avea 2 ani de la adăpostul de animale Humane Society of Boulder Valley din Colorado, în 2002.

"A fost alături la fiecare pas", a povestit Wolf pentru today.com. "Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun", a spus el.

Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000, ceea ce i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă.

Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani.

Wolf a atribuit starea bună de sănătate a lui Gino unei diete echilibrate, îngrijirii veterinare de care beneficiază şi poftei sale de viaţă.

"Îi recunosc tot meritul", a spus Wolf. "A primit multă dragoste şi cred că este pur şi simplu un câine puternic", a adăugat proprietarul lui Gino.

În luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. Pebbles a fost desemnat cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, o veritabilă instituţie care înregistrează recorduri în toate domeniile, scrie Agerpres.

Un italian oferă o recompensă de 50.000 de euro ca să afle cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul a fost ademenit cu chifteluţe

Un bărbat din Italia oferă o recompensă de 50.000 de euro pentru a afla cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul avea 13 ani și a murit după ce a mâncat chifteluțe otrăvite, chiar în curtea casei.

Bărbatul a postat un mesaj emoționat după ce companionul său de 13 ani, un Beagle, a murit după ce a fost otrăvit, potrivit antena3.ro. „La revedere, dragul meu prieten. Îți mulțumim pentru compania minunată de care am avut parte în acești 13 ani. Cu siguranță ne vom întâlni într-o zi din nou pentru multe plimbări și multe alergări pe pajiști și în păduri. Îți doresc și meriți un paradis plin de bresaola”, a scris Andrea Combi, un italian din Colico.

Beagle-ul și-a găsit sfârșitul după ce a consumat chiftele care conțineau otravă de șobolani. Deoarece a părut un act intenționat, italianul oferă o recompensă mare pentru cel care va descoperi persoana care a recurs la acest gest, mai exact 50.000 de euro.

Cum s-a întâmplat totul

„Oricine ne ajută să pedepsim exemplar acest/această josnic/ă, nedemn/ă, mizerabil/ă, familia Combi este dispusă să garanteze un cadou de 50.000. Le mulțumesc anticipat celor care îmi împărtășesc postarea”, a mărturisit Andrea. Câinele, pe nume Snoopy, a murit în urma unor chinuri groaznice din cauza unei hemoragii care i-a măcinat ficatul și rinichii. „Era un câine foarte bun, nu lătra niciodată, nu făcea probleme nimănui. Banii nu înseamnă nimic, ne este dor de câinele nostru”, a adăugat stăpânul lui Snoopy.

Poţi evita situaţiile în care prietenul tău credincios este otrăvit accidental. Acest lucru îl poţi face prin : păstrarea în siguranţă a unor produse care sunt periculoase pentru el, împiedicându-l să mănânce lucrurile de pe stradă atunci când ieşiţi la plimbare, interzicându-i să bea apa din piscină sau să se scalde în ea la puţin timp după ce a fost tratată cu clor, etc.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.