Centrala de la Zaporijjia. La sfârșitul lui iulie, ”militarii ruși au venit la terapie intensivă cu simptome identice cu cele produse de radiații”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Pe 31 iulie, militarii ruși din ZNPP au fost duși la un spital militar și se află la terapie intensivă.

Militarii ruși care se aflau pe teritoriul centralei nucleare Zaporijjia ar fi fost internați pe 31 iulie cu simptome asemănătoare celor produse de intoxicația cu radiații, susține Paramedicul Bohdan Bondarenko, citat de Unian.

Ucrainenii insistă pentru demilitarizarea imediată a Centralei de la Zaporijjia și punerea sub controlul organizațiilor internaționale.

Paramedicul Bohdan Bondarenko, care se află în prezent în prima linie, a anunțat pe pagina sa de Facebook susține că la sfârșitul lunii iulie mai mulți militari s-au prezentat cu simptome specifice expunerii la radiații.

”Militarii rusi care erau de serviciu la CNE Zaporijjia au fost duși la secția de terapie intensivă cu simptome identice cu cele expunerii la radiații. Rușii, desigur, vorbesc despre intoxicații chimice, dar au evacuat răniții din centrala nucleară. Ca să nu mai vorbim de nivelul de încredere în informațiile rusești. Acum, înainte de a fi prea târziu, trebuie să faceți tot posibilul pentru a obține o imagine fidelă a situației de la centrală", a spus Bondarenko.

El a menționat că pe 31 iulie, militarii din ZNPP au fost transportați la un spital militar și se află la terapie intensivă. 

Ministerul Apărării al Federației Ruse a difuzat informații conform cărora „examinarea a relevat prezența unei otrăvi organice de origine chimică” la victime, dar simptomele au survenit când rușii au bombardat CNE Zaporizhzhia.

"În această perioadă, Rusia și Ucraina au făcut schimb de acuzații reciproce de bombardare a centralei. Energoatomul ucrainean a anunțat o posibilă scurgere de radiații la ZNPP. În același timp, Rosatom și-a evacuat angajații din fabrică în regim de urgență, iar inspectorilor AIEA li s-a interzis accesul la uzină ", - scrie Bondarenko.

Paramedicul consideră că situația privind ascunderea informațiilor de către Rusia amintește de comportamentul conducerii URSS imediat după tragedia de la Cernobîl. 

„Ceva similar a fost observat ultima dată în prima lună după dezastrul de la Cernobîl. Conducerea URSS a ascuns și a deformat cu disperare adevărul, ceea ce a dus la consecințe catastrofale pentru sănătatea și viața a milioane de oameni, precum și pentru guvernul sovietic însuși. , care nu a fost iertat pentru această minciună.

Trebuie să demilitarizăm imediat stația și să o punem sub controlul ONU, AIEA sau altă structură independentă.Este o chestiune de supraviețuire.Sunt conștient de nivelul de capabilități ale organizațiilor internaționale , sau mai degrabă nivelul lor de neputință, dar nu există încă o altă opțiune”, a subliniat Bohdan Bondarenko.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel