Matteo Bocelli, Fiul Legendarului Andrea Bocelli, Vine la București în 2025
Matteo Bocelli, fiul celebrului...
Tehnologia "Bubble Gun" foloseşte un laser care împinge mici picături de lichid prin stratul exterior al pielii, a precizat David Fernandez Rivas, profesor la Universitatea din Twente şi cercetător afiliat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a finanţat acest proiect.
Întregul proces este mai rapid decât înţepătura unui ţânţar şi "nu ar trebui să provoace durere", deoarece terminaţiile nervoase din piele nu sunt atinse, a precizat profesorul Rivas, adăugând că acest aspect va face obiectul unor studii ulterioare.
"Într-o milisecundă, sticla în care se află lichidul este încălzită cu un laser, o bulă este creată în lichid, împingând lichidul în afară cu o viteză de cel puţin 100 de km/oră", a adăugat acelaşi specialist în cadrul unui interviu acordat în laboratorul său.
"Metoda ne permite să pătrundem prin piele fără să provocăm vătămări. Nu vedem nicio rană sau vreun punct de intrare", a mai spus el.
Citește și Floarea care blochează virusul SARS-CoV-2. O găsești la tot pasul
Profesorul Rivas se aşteaptă ca invenţia lui nu doar să îi ajute pe tot mai mulţi oameni să se vaccineze, dar şi să prevină, totodată, riscul de contaminare cu ace murdare şi să contribuie la reducerea deşeurilor medicale.
Teste realizate pe mostre de ţesuturi au fost realizate cu succes, cu ajutorul unei finanţări de 1,5 milioane de euro primită de la Uniunea Europeană. O cerere de finanţare pentru a începe testele pe voluntari umani urmează să fie depusă în această lună, a precizat profesorul Rivas.
Matteo Bocelli, fiul celebrului...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...