Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Termenul de un an, până în iunie 2022, a fost stabilit într-o altă ”situaţie pandemică”, spune Valeriu Gheorghiţă.
Șeful campaniei de vaccinare a explicat că, la momentul luării deciziei, se considera că vaccinul va putea să ofere protecție cel puţin un an, dar mutația indiană, Delta, este mult mai contagioasă și face vaccinul mai puțin eficient.
”Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, şi care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire şi are şi această capacitate de a ocoli parţial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minimum şase luni de la prima schemă de vaccinare.
Vedem că deja Franţa a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă şi în certificatul digital. Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital.
Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical, să fie nevoie de includerea unei doze booster în certificatul de vaccinare, doză de rapel la minimum şase luni”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.
Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Furtuna Boris a luat mai multe...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...