China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
China l-a acuzat joi pe Joe Biden de ipocrizie, la o zi după ce preşedintele american a acuzat autorităţile gigantului asiatic că sunt "xenofobe" şi "trişează" în comerţul global cu oţel, relatează AFP.

"Aş vrea să-l întreb: Vorbiţi despre China sau Statele Unite?", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lin Jian, într-o conferinţă de presă obişnuită.

El a fost întrebat despre declaraţiile făcute de liderul de la Casa Albă cu o zi înainte, în timpul unei deplasări de campanie în statul american Pennsylvania.

Joe Biden a acuzat Beijingul că "trişează" în comerţul global cu oţel, aducându-le prejudicii producătorilor americani şi angajaţilor acestora. Un electorat cheie pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, unde liderul democrat se va confrunta cu fostul preşedinte republican Donald Trump.

"Sunt xenofobi", a spus Biden despre China într-un discurs la sediul Sindicatului Metalurgiştilor (USW) din Pittsburgh, capitala istorică a oţelului din SUA.

Preşedintele democrat a deplâns faptul că firmele siderurgice chineze "nu trebuie să-şi facă griji cu privire la obţinerea unui profit, deoarece guvernul chinez le subvenţionează puternic".

"Nu concurează, trişează. Şi am văzut pagubele aici, în America", a spus el.

"Nu caut o confruntare cu China, vreau competiţie, dar o concurenţă loială", a mai afirmat Biden, dând asigurări că nu va exista un "război comercial" cu Beijingul.

Preşedintele american a anunţat, de asemenea, miercuri că doreşte să tripleze tarifele vamale pentru oţelul şi aluminiul din China.

"Am cerut întotdeauna Statelor Unite să respecte sincer principiile concurenţei loiale, să respecte regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) şi să pună capăt imediat măsurilor protecţioniste împotriva Chinei", a reacţionat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lin Jian.

"China va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja drepturile legitime", a spus el, fără a preciza care sunt acestea.

Remarcile lui Joe Biden vin într-un context de rivalitate dură cu China, în ciuda relansării dialogului dintre cele două ţări. 

Articole similare

Top citite
Sursa: Freepik

Horoscop 24 mai 2024. Zodiile care își vor găsi partenerul /video

Sursa: CRBL, Facebook

Fosta soție a lui CRBL face o glumă controversată la scurt timp după divorțul de acesta: "În căutare de soț"

Sursa: captură Youtube Christina Aguilera

Christina Aguilera o laudă pe Billie Eilish pentru că i-a îndulcit ziua fiicei sale

Sursa: Celine Dion, Facebook

Celine Dion, cuprinsă de emoție când vorbește despre lupta sa pentru sănătate

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan, de la copilăria sub lumina reflectoarelor, la maturizarea artistică: „Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor” /video

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Springsteen, Raye și Lana Del Rey au câștigat la Premiile Ivor Novello


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Lady Gaga dorește să înregistreze un nou single cu Beyoncé

Lady Gaga și Beyoncé ar putea colabora din nou, după...

pixel