China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului
Autor: radiodcnews Team | Dată: 09 aug 2022, 13:50
Republica Populară Chineză va continua exercițiile militare pe mare și în aer în jurul Taiwanului.

Armata chineză a anunțat marți, 9 august 2022, că va extinde exercițiile militare pe mare și în aer în jurul Taiwanului, cu accent pe „blocadă comună și sprijin comun”.

Duminică, 7 august, trebuia să fie ultima zi de exerciții militare și exerciții cu foc real care au început pe 4 august, ca răspuns posibil la vizita de 20 de ore a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, la începutul săptămânii. Cu toate acestea, luni, Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) a declarat că va prelungi în continuare exercițiile.

Marți, Comandamentul Teatrului de Est a lansat din nou o declarație în care a spus că va continua să desfășoare exerciții comune bazate pe scenarii în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului. Acesta a adăugat că exercițiile se vor concentra pe organizarea „operațiunilor comune de blocaj și sprijin comun”.

Între timp, armata taiwaneză a început să efectueze exerciții de artilerie cu foc real în districtul Pingtung din Taiwan marți și le va organiza din nou joi (11 august). Exercițiile au loc la poligonul de antrenament Fenggang și vor presupune tragerea a 78 de obuziere autopropulsate de 155 mm și a șase mortiere de 120 mm și vor fi implementate de Comandamentul 43 Artilerie al Corpului 8 Armată și Brigada 333 Infanterie Mecanizată, comandamentele de apărare din Hualien și Taitung și Administrația Gărzii de Coastă.

Lou Woei-jye (樓偉傑), purtătorul de cuvânt al Corpului 8 de armată din Taiwan, a declarat presei că scopul exercițiului de artilerie a fost de a exersa respingerea unei debarcări a forțelor inamice, a raportat CNA. Când a fost întrebat dacă zona de antrenament se suprapune cu una dintre zonele desemnate de PLA, Lou a subliniat că nu a existat deloc suprapunere, conform Taiwan News.

Articole similare

Nicușor Dan a oprit apa caldă pentru a face economie

Municipalitatea a oprit centrala care furniza apa caldă...

Macarons fără făină de migdale. Rețeta ieftină

Dacă vrei o rețetă ieftină de macarons, dar delicioasă,...


Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole

Nicușor Dan a oprit apa caldă pentru a face economie

Municipalitatea a oprit centrala care furniza apa caldă...