Chinezii au reușit să cloneze porci exclusiv cu ajutorul roboților
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Au fost clonaţi primii porci cu ajutorul inteligenţei artificiale. Astfel, chinezii speră să obțină carne de înaltă calitate, pentru consumul intern.

Un grup de cercetători de la Facultatea de Inteligență Artificială a Universității Nankai din Tianjin, China, a clonat pentru prima dată porci folosind o tehnică bazată 100% pe roboți. Potrivit ziarului din Hong Kong South China Morning Post, evenimentul a avut loc pe 7 martie, când o scroafă a fătat șapte purcei clonați în incinta facultății. Fiecare etapă a procesului a fost realizată automat de către roboți, fără nicio intervenție umană, a declarat Liu Yaowei, unul dintre membrii echipei de cercetare care a realizat această performanță.

Peste 1000 de clone pe zi

Liu a adăugat că utilizarea roboților a crescut, de asemenea, rata de succes a clonării, deoarece este mai puțin probabil ca aceștia să deterioreze celulele în timp ce efectuează procesul complicat de clonare. Potrivit lui Pan Dengke, fost cercetător la Academia Chineză de Științe Agricole, acest proces, dacă va avea succes în continuare, ar putea ușura sarcinile fizice și de timp intense impuse oamenilor de știință prin metoda tradițională, manuală, de clonare. Pan spune că, la un moment dat, a realizat manual mai mult de 1.000 de clone pe zi, o sarcină atât de complicată și obositoare, încât a dezvoltat probleme grave de spate, lucru pe care această inovație urmărește să îl evite, notează publicaţia Incredibilia.

Ar putea ajuta la revigorarea industriei cărnii de porc

Gigantul asiatic a decis să crească mai mulți porci după ce a depășit cel mai dur episod al crizei pestei porcine africane, reducându-și importurile cu 2% în 2021 și generând un val de incertitudine în comerțul internațional. China a lansat în 2019 un plan de dezvoltare a sectorului cărnii de porc din țară și de atingere a obiectivului de a produce la nivel național 95% din carnea de porc pe care o consumă în maximum zece ani, lucru la care această tehnică ar putea contribui. În urmă cu cinci ani, rata de succes a clonării robotizate a crescut de la 21% la 27.5% în prezent, față de 10% pentru procesul manual, cu speranța că progresele ar putea face ca carnea de porc „de înaltă calitate” să fie disponibilă pe scară mai largă în China, cel mai mare consumator mondial al acestui produs.

Articole similare

Cher dezvăluie de ce se întâlnește cu bărbați mai tineri

Cher a explicat motivul pentru care se întâlnește cu...

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal

Sursa: Freepik

Schimbă mașina pe pantofii comozi! Calea Victoriei se transformă în zonă pietonală de Paște


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cher dezvăluie de ce se întâlnește cu bărbați mai tineri

Cher a explicat motivul pentru care se întâlnește cu...

pixel