Chirieac: Guvernul României încearcă să astupe găurile din barcă. Care ar fi soluția
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus că țările din Flancul Estic ar trebui să vorbească pe o singură voce.

„Guvernul României încearcă să astupe găurile din barcă. Dar nu este vina Guvernului să știți. Poate ar trebui, dacă președintele Iohannis și-ar pune diplomația la treabă, admițând că mai avem Minister de Externe, ca țările din Flancul Estic să vorbească pe o singură voce. Și țările din Flancul Estic să solicite sprijin Vestului foarte bogat pentru a face față acestor crize, și pentru a susține fluxul de migranți, și amenințarea rusă, și tot ce se întâmplă aici”, a spus, luni după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Analistul politic consideră că „aceasta ar fi fost singura soluție”: „Să se vorbească pe o voce comună și în sensul în care România să nu se mai împrumute cu 6% dobândă în euro, Comisia Europeană să se împrumute pentru Flancul Estic”, Comisia Europeană având o dobândă de împrumut de 0.5%.

Analistul consideră că „vulnerabilitatea noastră este cea economică, deoarece România este incapabilă să atragă fonduri europene”. 

„Să cerem ajutor Comisiei Europene, banii aceia să-i putem folosi sub directa îndrumare a Comisiei Europene, renunțăm la orice formă de suveranitate fiindcă administrația din România nu este în stare de asta și măcar să-i folosim pentru ce vreți dumneavoastră. Ajutoarele sociale nu prea sunt dorite în UE, dar măcar pentru infrastructură să-i folosim, să crească capacitatea portuară pe Dunăre și la Marea Neagră, ce ne cere Uniunea Europeană. Să o facă ei, dacă administrația din România nu poate”, a mai spus analistul politic.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Captura Youtube

Astăzi este ziua lui Willie Nelson! Artistul a împlinit 91 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Totul despre Met Gala 2024

Cu o strălucire excepțională și o eleganță ce eclipsează orice așteptare,...

pixel