Cillian Murphy revine în rolul lui Tommy Shelby într-un nou film "Peaky Blinders" produs de Netflix
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Un film "Peaky Blinders" va fi produs de Netflix, iar actorul Cillian Murphy, laureat al premiului Oscar, va relua rolul gangsterului Tommy Shelby, pe care l-a interpretat în serialul TV omonim, informează BBC.

Platforma de streaming Netflix a confirmat această informaţie printr-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, miercuri, alături de o fotografie ce prezintă scenariul viitoarei producţii cinematografice.

"Acesta este un cadou pentru fani", a declarat actorul irlandez Cillian Murphy, care va fi şi unul dintre coproducătorii peliculei.

Serialul TV de mare succes "Peaky Blinders", produs de BBC şi difuzat în şase sezoane din 2013 până în 2022, prezintă povestea unei familii de gangsteri din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Cillian Murphy a interpretat rolul principal în acest serial de televiziune.

"Se pare că Tommy Shelby nu terminat-o cu mine. Am o mare mulţumire să colaborez din nou cu Steven Knight şi Tom Harper la o versiune cinematografică a serialului 'Peaky Blinders'", a declarat actorul irlandez.

Acest serial a fost difuzat iniţial de postul BBC Two în septembrie 2013. A fost transferat pe postul BBC One odată cu cel de-al cincilea sezon al său, difuzat în 2019, când a înregistrat o audienţă de 5 milioane de telespectatori.

"Peaky Blinders" a câştigat numeroase trofee şi distincţii, inclusiv National Television Award - care este votat de public - şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun serial dramatic în 2018.

Scenaristul şi creatorul serialului TV, Steven Knight, a promis că viitorul film "nu va lăsa nimic în urmă".

"Va fi un capitol exploziv în povestea Peaky Blinders", a mai spus el, potrivit agenţiei de presă PA. "Îi va prezenta pe Peaky Blinders în plin război", a adăugat Steven Knight.

El s-a declarat "cu adevărat încântat" de faptul că filmul, care va intra în producţie la sfârşitul acestui an, va putea fi realizat.

Regizorul Tom Harper a spus: "Atunci când am regizat primele episoade din 'Peaky Blinders', în urmă cu peste 10 ani, nu ştiam cât de mare va deveni acest serial, dar ştiam că exista un fel de alchimie între distribuţie şi scenariu, care se simţea explozivă".

Actorul Cillian Murphy a devenit faimos după ce a jucat în producţii precum "28 Days Later", "Peaky Blinders", "Inception" şi "Dunkirk".

Anul trecut, el l-a interpretat pe creatorul bombei atomice în filmul "Oppenheimer", un rol care i-a adus premiul Oscar în martie 2024.

Cillian Murphy a devenit primul star născut în Irlanda care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar acea victorie i-a cimentat statutul de actor de prim rang la Hollywood.

Articole similare

Massive Attack și concertul lor revoluționar pentru mediu

Massive Attack, legendara trupă de trip-hop din Bristol,...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...


Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel