Cinci suplimente pe care nu ar trebui să le luați niciodată, potrivit experților medicali
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
În zilele noastre se pare că există medicamente pentru orice, dar poate fi dificil să știi care dintre ele funcționează.

„Concluzia este că nu există absolut niciun substitut pentru o dietă bine echilibrată, care este sursa ideală de vitamine și minerale de care avem nevoie”, spune dr. Monique Tello. 

„Corpul nostru preferă sursele naturale de vitamine și minerale. Le absorbim mai bine. Și pentru că vitaminele, mineralele, ierburile etc. disponibile în comerț sunt adunate împreună ca „suplimente”, agențiile statului nu le reglementează. Când ingerăm produse procesate, „suplimente” concentrate și ambalate artificial, este posibil să ne facem rău. Pot fi toxice, ineficiente sau contaminate (toate acestea nu sunt neobișnuite).” 

Iată cinci suplimente pe care nu ar trebui să le luați niciodată, potrivit experților medicali. 

Suplimente pentru disfuncția erectilă

Piața suplimentelor pentru disfuncția erectilă masculină este substanțială, dar mulți medici avertizează împotriva utilizării acestora, deoarece nu au fost studiate științific și ar putea fi potențial periculoase. „Cele mai multe sunt o risipă de bani fenomenală, după părerea mea”, spune dr. Michael O'Leary, medic urolog la Spitalul Brigham and Women's afiliat la Harvard.

Sunătoare

S-a demonstrat că sunătoarea interferează cu medicamentele prescrise, inclusiv antibioticele. „Pacienții trebuie încurajați să discute despre utilizarea remediilor pe bază de plante cu medicul lor, iar concepția greșită răspândită că naturalul este întotdeauna echivalat cu inofensiv trebuie respinsă în mod eficient”, spune Edzard Ernst, primul profesor de medicină alternativă din lume. „Organismele de reglementare ar trebui probabil să analizeze din nou dacă medicamentele pe bază de plante au nevoie de reglementare, deoarece percepția de „fără riscuri” poate reflecta o înțelegere incompletă”.

Uleiul de pește

Dacă ceva sună neplăcut, de obicei este - suplimentele cu ulei de pește omega-3 nu sunt reglementate. „Nu există date convingătoare care să sugereze că suplimentele cu omega 3 pot preveni un prim atac de cord la persoanele cu risc”, spune dr. Pieter Cohen, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School.

Orice pretinde că vindecă COVID-19

„Când vine vorba de prevenirea sau tratarea COVID-19, m-aș baza pe recomandările instituțiilor medicale decât pe suplimentele nedovedite”, spune Robert H. Shmerling, MD.

Seleniu

„Seleniul este un element necesar pentru funcția celulară normală, dar poate avea efecte toxice la doze mari”, potrivit unei lucrări publicate în JAMA Internal Medicine care investighează otrăvirea cu seleniu. „Concentrațiile toxice de seleniu dintr-un supliment alimentar lichid au dus la un focar pe scară largă.”

Articole similare

Top citite
Captura Instagram

Mihai Bendeac, mesaj emoționant după dispariția lui Gabriel Cotabiță: Iartă-mă. Deși e prea târziu

Captura Facebook

A murit Gabriel Cotabiță

Captura Facebook

Marius Bațu s-a stins din viață

Captura Youtube

Gheboasa lansează a doua manea în sprijinul lui Ciucă și PNL. Versuri: Domnul generalul Ciucă pe timp de război/A mers înainte, n-a făcut pași înapoi

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

”De ce mă expui acum?”. Fiica lui Marcel Pavel nu a vrut să apară în concertul de Crăciun



Cele mai noi articole
pixel