Cine ar fi crezut. Cum s-a făcut de râs Germania la Cupa Mondială - Record negativ supriză
Autor: Andrei Itu
Data actualizării:
Data publicării:
Deși Germania a învins-o pe Costa Rica, scor 4-2, în cadrul ultimei etape a Grupei E de la Cupa Mondială din Qatar, selecționata "Die Mannschaft" a pierdut calificarea în optimi.

Deși Germania a învins-o pe Costa Rica, scor 4-2, în cadrul ultimei etape a Grupei E de la Cupa Mondială din Qatar, selecționata "Die Mannschaft" a pierdut calificarea în optimi.

Cvadrupla campioană mondială părăseşte pentru a doua ediţie la rând competiţia din faza grupelor, în ciuda singurei sale victorii, venită în urma golurilor marcate de Serge Gnabry (10), Kai Havertz (73, 85) şi Niclas Fuellkrug (90+1). Astfel, Germania stabilește un record negativ rușinos.

La Campionatul Mondial din 2018, Germania a încheiat grupa F pe ultimul loc, după Suedia (locul 1), Mexic (locul 2) și Coreea de Sud (locul 3).

Germania a dominat jocul cu Los Ticos, dar a arătat slăbiciuni surprinzătoare pentru nişte jucători de talie mondială, care valorează zeci de milioane de euro şi impresionează la echipe de top din Europa. Pentru costaricani, renăscuţi după catastrofa de la debut (0-7 cu Spania), au înscris Yeltsin Tejeda (58) şi Manuel Neuer (70, autogol).

Mannschaft s-a întrecut în ratări, iar Keylor Navas, care a atins limita penibilului în faţa Spaniei, a fost de data aceasta un înger păzitor al porţii sale, salvând numeroase goluri.

Musiala a fost cel mai ghinionist dintre jucătorii lui Hansi Flick, având două bare (61, 67) şi ratând alte ocazii de gol (2, 36, 84, 90+7). Muller (9, 62), Goretzka (14), Kimmich (35), Gnabry (39), Sane (45), Rudiger (62, 79), Fuellkrug (76), Havertz (86, 90+3) s-au întrecut şi ei în ratări.

Germania a deschis scorul în min. 10, când Gnabry a reluat cu capul din 7 metri, la centrarea lui Raum. La Sele a fost aproape de egalare în finalul primei reprize (42), când Raum şi Rudiger au gafat pe rând, dar Neuer a salvat golul la şutul lui Fuller.

Costa Rica a egalat în repriza secundă (58), când defensiva germană a fost ruptă în două, iar Tejeda a venit fără marcaj şi a reluat cu capul mingea respinsă de Neuer la lovitura de cap a lui Waston.

În min. 70, după o fază confuză în careul german, Neuer a respins într-un jucător costarican, iar mingea a intrat în plasă, FIFAS creditându-l pe portar cu autogol, după ce iniţial fusese dat ca marcator Vargas.

Hansi Flick a apelat în min. 67 la Havertz, iar intrarea sa a avut impact pe tabelă, atacantul echipei Chelsea marcând de două ori, în min. 73 şi 85, din pasele lui Fuellkrug, respectiv Gnabry.

Victoria echipei germane a fost parafată de o altă rezervă, Fuellkrug (89), din pasa lui Sane. Germania avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe, dar şi ca Spania să nu piardă în faţa Japoniei, lucru care nu s-a întâmplat. Ibericii au avut câştig de cauză în duelul direct cu Germania (4 puncte fiecare), având în vedere victoria la scor cu Costa Rica, 7-0.

Germania şi Costa Rica s-au mai întâlnit o singură dată, în meciul de deschidere de la CM 2006, în Germania, gazdele câştigând tot cu 4-2.

Franţuzoaica Stephanie Frappart a devenit, joi, prima femeie care arbitrează un meci la o Cupă Mondială masculină de fotbal.

Costa Rica - Germania 2-3 (0-1)
Au marcat: Yeltsin Tejeda (58), Manuel Neuer (70, autogol), respectiv Serge Gnabry (10), Kai Havertz (73, 85), Niclas Fuellkrug (90+1).
Al Khor, Al Bayt Stadium: 67.054 spectatori
Cupa Mondială 2022 - Grupa E

Articole similare

Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel