Cioloș îl face țâfnos pe Iohannis: Mă așteptam la o mediere înțeleaptă
Autor: Irina Constantin
Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o reacție tăioasă față de profesorii care continuă greva. 

”Țâfnă. Cu țâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învățătorii şi educatorii care au decis să continue greva. Din păcate, Guvernul şi Președintele îi servesc României educate nervi şi oprirea dialogului. Este inadmisibil ca oameni care își cer drepturile - fie că sunt sau nu îndreptățiți, fie că Guvernul are sau nu are de unde să îndeplinească cerințele - să fie certați, de la cel mai înalt nivel al statului român. Este simptomul unor metehne vechi prin care autoritățile, în loc să îi servească, tratează cetăţenii cu dispreţ. Mă așteptam la o mediere înțeleaptă, nu la opacitate și reacții nervoase. În acest moment, Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă în societate” consideră Dacian Cioloș, liderul REPER, conform unei postări pe Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis consideră că profesorii nu mai au motive să continue protestele: 

”Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă greva. Pe termen mediu şi lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creşteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris, prin ordonanţă, garanţii că Guvernul se va ţine de ce a promis. Şi atunci eu cred că foarte mulţi dascăli, care oricum au considerat că este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur şi simplu la şcoală şi bine fac. În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună dificultate examenele naţionale? Este o generaţie întreagă care trebuie să dea Bacalaureatul şi să meargă la universităţi, deci îi punem un dificultate? E o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut - încă o dată, le-a dat tot ce au cerut - acum în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal". 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel