Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Cîțu spune că deși au au apărut „specialiștii” din tabăra populiștilor care să spună că o asemenea măsură, de reducere a contribuțiilor, ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi, este o temă falsă.
El cere ca acest lucru să se întâmple „fără populisme și cai verzi pe pereți”.
„Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a mai spus Cîțu pe Facebook.
Claudiu Nasui spunea zilele trecute că ar susține ideea reducerii CAS de la 25% la 20%, chiar dacă soluția nu este cea mai bună.
”E o măsură care trebuie susținută (...) Voi cere să fie pusă pe ordinea de zi a ședinței comisiei pentru buget-finanțe”, a spus Năsui.
Totuși, parlamentarul USR arată că măsura ar putea fi îmbunătățită. ”Nu e rău, dar am putea face mai bine”.
Fostul ministru al economiei este de părere că reducerea CAS îi ajută în special pe cei cu venituri mari. Soluția acestuia este de a nu taxa veniturile de până în 800 de lei.
”Cu fix același impact bugetar, am putea face mult mai mult bine. Reducerea cotei CAS îi ajută predominant pe cei cu salarii mari.
Dacă chiar vor să ajute un maxim de români, o idee mai bună ar fi să nu taxăm primii 800 de lei.
Pentru cineva cu salariu mare, de exemplu domnul Iohannis, reducerea CAS cu 5% înseamnă 1.530 de lei pe lună. Deci aproape încă un salariu. Dar pentru un român cu salariu mic, reducerea CAS cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună.
Haideți să ne uităm și pe impactul măsurii. În 2022, prognoza este că statul va încasa 97 de miliarde de lei din CAS. Impactul scăderii cu 5% ar fi de aproximativ 19 miliarde de lei. Puteți să citiți mai multe pe platforma de transparență bugetară Open Budget (https://bit.ly/3N5ONuG). Adică sub jumătate din programul de furt PNDL făcut de Florin Cîțu pentru baronii PNL, dar care, dintr-o ironie a istoriei, a ajuns să fie controlat de PSD și UDMR”, spune liderul USR.
Năsui spune că varianta de impozit zero pentru primii 800 de lei este cea mai echitabilă.
”Ce am putea face diferit? Cu fix același impact bugetar, am putea face Zero taxe pe primii 800 de lei. Asta ar însemna 330 de lei pentru fiecare român, indiferent dacă e bogat sau sărac”, spune politicianul.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...