Clotilde Armand se laudă cu victoria în scandalul fraudei de la Sectorul 1, în timp de PSD are probleme la strângerea de semnături pentru demiterea ei. Manole (PSD): „E ca la recensământ”
Autor: , Alexandru Negrici | Dată: 04 aug 2022, 20:11
Florin Manole a declarat, joi, în exclusivitate pentru DC News, că PSD întâmpină mai multe probleme în procesul de strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, de la primăria din Sectorul 1.

„Să știți că aici este o problemă practică foarte reală. O să fac o paralelă - nu știu dacă ați văzut că există probleme la recenzare în foarte multe locuri. În București s-au recenzat mult mai puțini decât era cazul. Dacă vă uitați la recensământul din București, care o să vi se pară probabil un eșec, o să înțelegeți de ce ne este foarte greu în procedura de strângere de semnături valide. Sunt oameni care ne dau numele, dar nu semnează sau ne dau numele și semnează, dar nu vor să ne dea seria și numărul de buletin. Acestea sunt niște probleme care trec cu mult de tema strângerii de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand”, a declarat liderul PSD din Sectorul 1. 

Cu alte cuvinte, PSD întâmpină în Sectorul 1 aceleași probleme pe care partidele mici le confruntă atunci când sunt nevoite să strângă sute de mii de semnături pentru a participa la alegeri. Întrebat dacă social-democrații se gândesc să discute în coaliție ușurarea procedurilor de participare politică, subiect unde în România sunt puse cele mai greu de îndeplinit criterii din Europa, Florin Manole a declarat:

„Asta e o speță diferită. În speța asta PSD nu a avut niciodată probleme să strângă niște sute de mii de semnături la nivel național. Ca opinie personală, accesul la candidatură ar trebui să fie mai facil și numărul acela de semnături ar putea fi redus. Pe de altă parte, să ne uităm că în pandemie au existat niște relaxări ale legislației, deci s-a putut.”

Procurorii clasează plângerea penală privind frauda la Sectorul 1. Florin Manole: În acest ritm o să avem nevoie de 332 de ani pentru a investiga problema în rândul tuturor secțiilor

„Din cunoștințele mele și din cum am citit documentul, pe diagonală, referirea este la o singură secție. O singură secție din 166, cât are, în prezent, Sectorul 1. Nici măcar nu putem să spunem că decizia aceasta este parțială. O secție din 166 reprezintă mai puțin de 0,66%. Eu aș vrea să remarcăm împreună niște lucruri concrete, factuale, obiective. Ne aflăm la aproape doi ani de la alegeri. În acest ritm o să avem nevoie de 332 de ani pentru a investiga problema în rândul tuturor secțiilor, dacă va dura câte doi ani pentru fiecare secție în parte. E descurajator, dezarmant, deprimant!”, a declarat Florin Manole.

Întrebat dacă este de acord cu opinia lui Daniel Tudorache, potrivit căruia actualul primar al Sectorului 1 are susținători în sistemul judiciar, Florin Manole a declarat:

„Nu cunosc asta. Pe de o parte habar nu am, iar pe de altă parte eu cred că, fără a ignora disfuncționalitățile din sistem, nu vreau să presupun vinovăția în dreptul niciunui judecător sau procuror.”

Articole similare

Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole

În aceste ţări e cel mai greu să obții cetățenie

Fiecare țară are propriile reguli de acordare a...