Clotilde Armand se laudă cu victoria în scandalul fraudei de la Sectorul 1, în timp de PSD are probleme la strângerea de semnături pentru demiterea ei. Manole (PSD): „E ca la recensământ”
Autor: , Alexandru Negrici | Dată: 04 aug 2022, 20:11
Florin Manole a declarat, joi, în exclusivitate pentru DC News, că PSD întâmpină mai multe probleme în procesul de strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, de la primăria din Sectorul 1.

„Să știți că aici este o problemă practică foarte reală. O să fac o paralelă - nu știu dacă ați văzut că există probleme la recenzare în foarte multe locuri. În București s-au recenzat mult mai puțini decât era cazul. Dacă vă uitați la recensământul din București, care o să vi se pară probabil un eșec, o să înțelegeți de ce ne este foarte greu în procedura de strângere de semnături valide. Sunt oameni care ne dau numele, dar nu semnează sau ne dau numele și semnează, dar nu vor să ne dea seria și numărul de buletin. Acestea sunt niște probleme care trec cu mult de tema strângerii de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand”, a declarat liderul PSD din Sectorul 1. 

Cu alte cuvinte, PSD întâmpină în Sectorul 1 aceleași probleme pe care partidele mici le confruntă atunci când sunt nevoite să strângă sute de mii de semnături pentru a participa la alegeri. Întrebat dacă social-democrații se gândesc să discute în coaliție ușurarea procedurilor de participare politică, subiect unde în România sunt puse cele mai greu de îndeplinit criterii din Europa, Florin Manole a declarat:

„Asta e o speță diferită. În speța asta PSD nu a avut niciodată probleme să strângă niște sute de mii de semnături la nivel național. Ca opinie personală, accesul la candidatură ar trebui să fie mai facil și numărul acela de semnături ar putea fi redus. Pe de altă parte, să ne uităm că în pandemie au existat niște relaxări ale legislației, deci s-a putut.”

Procurorii clasează plângerea penală privind frauda la Sectorul 1. Florin Manole: În acest ritm o să avem nevoie de 332 de ani pentru a investiga problema în rândul tuturor secțiilor

„Din cunoștințele mele și din cum am citit documentul, pe diagonală, referirea este la o singură secție. O singură secție din 166, cât are, în prezent, Sectorul 1. Nici măcar nu putem să spunem că decizia aceasta este parțială. O secție din 166 reprezintă mai puțin de 0,66%. Eu aș vrea să remarcăm împreună niște lucruri concrete, factuale, obiective. Ne aflăm la aproape doi ani de la alegeri. În acest ritm o să avem nevoie de 332 de ani pentru a investiga problema în rândul tuturor secțiilor, dacă va dura câte doi ani pentru fiecare secție în parte. E descurajator, dezarmant, deprimant!”, a declarat Florin Manole.

Întrebat dacă este de acord cu opinia lui Daniel Tudorache, potrivit căruia actualul primar al Sectorului 1 are susținători în sistemul judiciar, Florin Manole a declarat:

„Nu cunosc asta. Pe de o parte habar nu am, iar pe de altă parte eu cred că, fără a ignora disfuncționalitățile din sistem, nu vreau să presupun vinovăția în dreptul niciunui judecător sau procuror.”

Articole similare

Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...